PRAG

Onsdagen i Prag börjades med hotellfrukost, sen en promenad genom staden bort till staropramen. Det var dags för en tur genom deras museum och sen lite ölprovning. Faktiskt ganska intressant, trots att jag inte dricker öl. Men både jag och Louise drack ett glas under provningen, fast jag lyckades inte få i mig allt, så gott var det verkligen inte! Efteråt åt vi lunch och efter en liten powernap fick jag med mig gänget bort till den stora parken i Prag, där det finns en jäääättestor kulle. Där uppe står det en liten variant av Eiffeltornet. Eller, liten och liten, över sextio meter högt är det i alla fall. Vi började vandra uppåt, och saaaatan så jobbigt det var. Vi fick ta en vätskepaus halvvägs upp, och redan där var utsikten otrolig. När vi till slut hade tagit oss upp var vi lite lagom svettiga, men då väntade bara de långa trapporna upp för tornet. Jag är ju rejält höjdrädd så jag var otroligt skraj, men det gick trots allt bra att komma upp. Utsikten var fantastisk över hela Prag! Verkligen värt det jobbiga kringandet uppför alla backar och trappor. 
På kvällen åt vi en jättegod middag, drack goda drinkar och åt efterrätt på en härlig restaurang med en värdelös servitör. Han fick 1 tjeckisk krona i dricks, alltså ungefär 30 öre hehe. Rätt åt honom. 


Mikko visar upp sin schysta bonnbränna haha


Det blir inte ens en bråkdel så fint på bilderna som det egentligen var!


På torsdagen, som var sista dagen innan hemfärd, hade vi halva dagen planerad redan innan, vi åkte nämligen iväg på en guidad tur till Terezin, ett "judegetto" och koncentrationsläger från andra världskriget. Först besökte vi något som kallades gettomuseum, där de bland annat hade en utställning om barnen som tagits till fånga under kriget. Det berörde mig mest under hela turen, så fruktansvärt att se teckningar ritade av barn, som inte hann bli mer än tolv år gammalt innan han eller hon fördes bort för att dödas. Vi guidades även runt i staden Terezin, där Prags judar tvingades bo under hemska förhållanden, i krematoriet och i Terezins gamla fort. Det byggdes för länge länge sedan för att skydda staden i krig, men togs under andra världskriget över av tyskarna och gestapo. Där fängslades alla som gjorde minsta fel, och få kom därifrån levande. Det var helt fruktansvärt att vara där, jag kände bara en sån enorm ilska under hela turen. Hur i helvete har något så hemskt hänt för bara 70-80 år sedan? Hur kan liknande händelser få pågå nu? Fyfan alltså, för vissa människor. 
På kvällen lättade vi upp stämningen igen genom att äta middag på en väldigt speciell restaurang. Det gick nämligen en miniatyrjärnväg genom hela restaurangen, vilken de serverade drickan på. Små tåg kom åkandes med det man beställde och hämtade upp tomglas. Så himla gulligt! Maten var sådär, men det var inte därför vi var där, vi lockades ju mest av tågen. Vi tog sen en promenad mot gamla stan och åt en glass på vägen till efterrätt. I gamla stan tog vi oss upp till en takterrass på U Prince hotel där vi tog några drinkar. Så himla häftigt ställe. Om ni är i Prag måste ni gå dit! Goda drinkar, bra service och framförallt en fantastisk omgivning och utsikt! Efter ett par drinkar gick vi tillbaka till hotellet genom Prags mysiga gränder och jag bara njöt av omgivningarna och av att ha Alex hand i min. Som jag mådde bra under den där resan!








En suddig med härlig puss får avsluta detta Praginlägg!

LÄTTA DITT HJÄRTA

SHOOT MAN:

Namn:
REMEMBER ME?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

DINA ORD:

Trackback
RSS 2.0