FÖRSTA VECKAN I LONDON

Dagarna har bestått av diverse olika sysselsättningar. En dag i London med Steph, lite träning, promenader runt området och så vidare. På eftermiddagarna har jag hämtat Rose på skolan, antingen själv eller i sällskap av Steph. Sedan har vi lekt och ätit, läst lite. Rose's första fotbollsträning har vi varit med på också, och då hade hon såklart min present på sig (Sverigefotbollskläder), så söt! Inte mer intressant än så faktiskt. I fredags kom Jamies föräldrar hit, och de var supermysiga! På fredag kväll drack vi champange och pratade om vuxensaker, typ fonder, export/import, huspriser... På engelska. Det var sannerligen en utmanande afton, men väldigt trevligt. De stannande över helgen och hade många trevliga pratstunder med dem!
 

DAGARNA INNAN

Ja jag levde ju faktiskt lite dagarna innan jag åkte också. Tänkte därför skriva ett litet catch up-inlägg nu.
 
TORSDAG: På torsdag morgon åkte jag och Erika iväg till Tingsrätten för att kolla på en rättegång, nördiga som vi är. Och fega som vi är drev vi runt där och såg bortkomna ut ett tag innan vi av en slump stötte på min gamla ekonomilärare som var där med sin klass, och som otroligt nog skulle kolla på samma rättegång som oss. Så vi slog sällskap med dem, vilken tur att vi träffade honom! Det var riktigt intressant!
Sedan lyckades jag på nåt sätt övertala Erika att färga håret, så efter en sväng på stan åkte vi till mig och färgade lite hår. Efter en stunds panik över att mitt hår var lila, spred sig lugnet och till slut kände vi oss ganska nöjda båda två. 
På kvällen klippte mamma mitt hår och Sofia kom över för en liten pratstund. En hektisk men fin torsdag!
 
FREDAG: Började fredagen med en sväng till jobbet. Fixade en present åt Rose, åt lite butterkaka, skrev ut lite papper och sa hejdå till mina härliga arbetskamrater. Kändes väldigt konstigt att veta att jag inte skulle sätta min fot på Industriprofil på ett halvår, där jag varit så mycket genom åren, speciellt det senaste året. Alla härliga människor där, som nästan känns som extra familjemedlemmar. Och Tony, jag lovar att jag fortfarande är din kompis, på avstånd bara! 
På eftermiddagen kom mina bästa bästa vänner på besök för att säga hejdå. De gav mig en liten present, så gosiga! Och erka k & soffan, Joey sitter på min sänggavel och kommer hänga med på alla mina äventyr, lovar! 
Sedan var det dags för en sista middag med familjen, på Kalles. Världens bästa familj, längtar tills ni alla kommer och hälsar på!
 
LÖRDAG: På lördagen packade jag, följde med Alex och träffade Lennart, träffade Hanna, packade lite till, kollade på hockey och åt med min älskade och sen väntade en kaos- och panikkväll hemma i Lexe. För mycket packning och osäkerhet. En jobbig kväll.
 
 

LÄNGTAR EFTER INTERNET

Hej folks!
Saknar att ha tillgång till internet utan att behava fråga om lov och låna andras mobiler. Vill kunna blogga nu när jag äntligen har en blogg och har saker att skriva om! Men, jag kan beskriva läget i korta drag: jag och Rose går bra ihop. Dock är hon väldigt känslig av sig och det är mycket nytt för henne nu, så det är inte alltid jag är så populär när jag hämtar henne ensam på skolan. Men det ger väl med sig hoppas jag. Det går jättebra att bo med Steph och Jamie också, supermysiga båda två! Väldigt omtänksamma och hjälpsamma. Dock är jag lite ensam, så jag har mina ups and downs, vilket inte var direkt oväntat. Imorgon har jag varit här i en vecka, den veckan har  gått fort förbi! Önskar att jag kunde dela med mig av lite bilder men det får vänta. Nu är det prommisdags. Puss på er!

JAG LEVER

HEJ VÄNNER!!!
 
Jag lever! Allt har gått bra! Wiiieee. Dock finns det inget wifi här (vilket de lovade...), och det gör mig ganska arg. Jag använder nu datorn genom Steph's mobil. Så skype är inget man kan använda, allt hänger sig och det är sämst. Men, allt annat här är bra i alla fall. Nu är det dags för middag så jag får göra en liten catch up nästa gång jag har internet. När nu det blir. Saknar i alla fall er där hemma. Mamma pappa Jacob. Sofia Erika. Och världens finaste pojke

DAGS NU

Så, då är dagen här. Största äventyret i mitt liv, hittills i alla fall. Sitter nu på Arlanda, om en timme sitter jag i luften. Kan inte förstå att det faktiskt händer. Jag ska blogga ordentligt på plats i London sen, jag lovar. Nu ska jag fokusera på resan. 

Så mycket kärlek till er alla mina älskade här hemma. Ni är bäst. 

EN KLUMP I HALSEN AV ALLVAR

Nu börjar de jobbiga avskeden börja. Igår började det med ett jobbigt möte, idag fortsatte det. Först en förmiddag på köpis med Erika där jag köpte lite nödvändigheter inför resan, däribland en kamera! Känns som ett bra val trots min sedvanliga beslutsångest. Erika sa jag inte hejdå till, henne träffar jag imorgon med, men under eftermiddagen åkte jag in till stan för att träffa Johanna, Elin och Elin. En sista fika på vårt nya hejdå-ställe haha. Kan inte förstå att vi skiljs åt! Några känslosamma timmar där tårarna inte var långt borta. När det var dags för hejdåkramarna brast det på riktigt, vad jobbigt det är sånt här. Speciellt att ta farväl av Lindmark, som om en månad åker till USA i ett år. Usch, tufft det här. 
En sista Elin-kram 

Nu har jag lagat pannkaka till förbannelse, haft pannkaksfest med lillebror och nu väntar en massa disk, yeeey.. När det är klart är det onsdagsmys med lilleman, Arsenal, cheeseballs och sen breaking news. Bra kväll!
Ett halvår ifrån Jacob? Hur ska han klara sig utan sin storasyster? Och hur ska jag klara mig utan min drygskalle till svamp?

SUMMA SUMMARUM

Nu var det ett tag sen igen! Skärpning. Har insett att jag skriver nå så fruktansvärt långa texter, så ska försöka korta ner det lite.

Fredagen var lugn, och på kvällen hade jag och Alex en liten datekväll. Åt mat på allstar och hade tänkt spela lite biljard sen, men det ändrades till spontanbio. Stötte på Erika och hennes bror inne på bion, och vi hamnade på samma film till och med! Ruggigt oväntat haha. En mysig kväll med bästa. 

Lördag, dubbeltfödelsedagsfirande i skutskär, och en fin kväll med mina favoriter. Massa snack hemma hos mig och sen en trevlig busstur in till stan, där vi hängde på interpool några timmar. Jag kommer sakna mina bästa vänner. 

Igår, söndag, var allt lite upp och ner. Mycket nu. Tog tag i saker och ting och åkte sen och simmade med Alex och Hanna. Skönt och avslappnande. Åt pizza, tog tåget till Uppsala, och där är jag nu. Sista gången jag är här på minst ett halvår. Kan inte fatta att det är mindre än en vecka kvar. Sjukt. 


ÄLSKA ARBETSFÖRMEDLINGEN

Gjorde Erika sällskap ner på stan för ett besök på arbetsförmedlingen och sedan en sen lunch. Blir en jääävligt sen lunch det här. Hur lång tid kan det ta att skriva in sig här?? Stolarna här var inte speciellt bekväma heller... KOM IGEN NU ERKAN, JAG ÄR HUNGRIG. 



BARNVAKTANDE OCH BUBBANDE

Fram till halv fyra igår såg den dagen ut precis som de flesta av mina sysslolösa dagar. Lite slappande i soffan, garderobsrensning och matlagning. Men sen hörrni ni! Sen var det dags att åka ut till Trödje för att hämta Tuva på dagis! Det var första gången jag skulle hämta henne själv och vara själv med henne en längre tid, så jag var lite nervis. Men det gick bra! Hämtningen gick utmärkt, inga ledsna miner där inte. Hon var lite trött, så hon ville bara mysa berättade hon för mig på vägen hem. Gud vad hon pratar mycket! Så vi slog på Pippi och satte oss i soffan en stund. Sen lekte vi lite med hennes docka innan det var middagsdags. Själva ätandet gick sådär, allt annat var såååå mycket mer intressant än maten haha. Efter den så kallade middagen kröp Tuva upp i mitt knä i soffan och så kollade vi lite på Pippi igen. Hur nostalgisk blir man inte av Pippi! Vid halv sju kom Danne hem och jag begav mig till jobbet. Jag hjälpte nämligen mamma med utställningen, sommaren skulle ut och julen in. Herregud, är det jul snart!? Det blev en massa springande upp och ner på loftet för min del, bärandes på en massa saker. Svettigt värre. Vid tio gav jag upp och åkte hem för att kolla på breaking news. Så bra!

Idag roar jag nog mig med lite garderobsrensning igen och en prommis!






OFRIVILLIGT ENSAM

Åter på hemmaplan efter ett par dagar i Uppsala. Dagens stora katastrof: jag glömde mina hörlurar hemma och de jag fick låna av Alex gjorde att alla röster lät som aliens. Ett totalt fiasko när man ska åka tåg. Jag överlevde, men det var en jobbigt upplevelse. Aldrig nånsin igen glömmer jag hörlurarna!

Nu lagar jag mat. Fisk i ugn och potatis. Ni som känner mig väl vet att matlagning inte är min starkaste sida, så den här rätten är ny för mig! Men det verkar gå bra. Jag tror inte att jag kommer förgifta någon i alla fall. 
Det borde vara klart nu, eller jag tycker det i alla fall, eftersom sverigematchen börjar nu hehe. Hade hoppats på att få lite trevligt sällskap framför fotbollen, men den önskan slog inte in. Inte ens mågon av mina familjemedlemmar ville joina mig. Buhuuuuu. Men, ett mål av allas vår Zlatan efter 27 sekunder tröstar rejält!!

Måste bara visa min fina fina tygpåse jag hittade igår. Såklart på världens bästa ställe. Monki, 80 kronor 

HÄRLIG HELG

Nu var det några dagar sen sist! 

I fredags spenderade jag som sagt kvällen med Alexander. Först en helt enkel middag och sen fotbollskväll i Sätra hos pappa Romin. Alltså härliga, härliga Anders Svensson. Han har alltid varit en av mina favoriter av någon oförklarlig anledning, och efter i fredags kan man ju inte annat än att gilla honom, eller hur?

Under lördagen åkte vi runt mellan Sätra, Bomhus, Lexe och Brynäs för att uträtta ärenden. Sen så var det dags för Furuviks galamiddag! Jag tog en kort promenad bort till Bella och Jejjas lägenhet för att ta en drink med dem och Frida, innan vi åkte ut till Furuviks brygga. Alla var så fina! Man kände inte igen folk, omställningen från de fula beiga furuvikskläderna till fina klänningar och kostymer var stor! Det bjöds på trerättersmiddag, tal, en massa dans och kvällens överraskning: panetoz! Hur kung var dom inte!? Det var sååå roligt att få dansa och bara ha kul, det var alldeles för längesen sist! Vilken härlig sista kväll med alla fina arbetskamrater. 




Tog en välbehövlig mysförmiddag på söndagen innan jag åkte till Alex och åt lite lunch och bara tog det lugnt. På kvällen tog jag med mig mina pojkar, Alex och Jacob, till stugan för middag med mamma, pappa och kalven. Sen lämnade vi bilen på jobbet och hoppade på tåget till Uppsala. En trött morgon idag då Alex åkte iväg till skolan och jag stannade kvar i sängen onödigt länge. Vid tolv kom den lilla studenten hem igen, vi åt och har sen uträttat ärenden på stan under eftermiddagen. Nu sitter han och pluggar, duktig han är då. Tv:n gick sönder på ett väldigt mystiskt sätt idag så vi får roa oss med att lyssna på podcasts ikväll, vilket jag gör nu. Stannar här i natt med, men imorgon tar jag tåget hem igen! Ha en bra måndagskväll hörrni!

BIT FÖR BIT

Jag känner att jag av någon anledning inte riktigt vill ta tag i mina måsten helt och hållet, istället gör jag det jag ska lite då och då, bit för bit. Ska rensa ur garderoben; städar ur en fjärdedel och sen får det räcka. Införskaffa saker till resan: köper lite i taget istället för allt samtidigt. Förmodligen gör jag det för att jag vill ha saker att göra de här veckorna, och säkert också för att jag är för lat för att ta tag i mitt liv helt och fullt.

Så igår städade jag alltså en fjärdedel av garderoben, bakade en oooootroligt komplicerad cheesecake (it better be good) och tog en ofrivillig kvällspromenad.
Idag tog jag mig ner på stan, hängde på låsen som man brukar säga, och skaffade mig lite nödvändigheter såsom tandborstar, hårprodukter, böcker och sånt där ni vet. Hittade också äntligen ett par regnstövlar med lågt skaft, känns bra att ha något som står emot regn, ska ju ändå bo i typ världens blötaste land... Gjorde min papi en tjänst också genom att gå till jobbet och hämta firmabilen, fick köra hem den åt honom. De ska nämligen på kick off idag och imorgon. Känns tråkigt att inte få vara med i år, förra året var vi till ett mysigt ställe som jag inte kommer ihåg vad det hette. Men det var roligt i alla fall, och lärorikt för mig, lillen i sällskapet. Lärde mig mycket! Men som sagt, i år blir jag hemma. Föga förvånande då jag inte kommer jobba nåt mer i år.

Ikväll ser jag istället fram emot en kväll med Alex som kommer hem. Först en middag tillsammans och sen fotbollstittande hos hans pappa!


UPPIS

Under det senaste dygnet har jag befunnit mig i Uppsala hos Alex. En sväng på stan (äntligen har jag hittat kläder till lördagens galamiddag med alla fina furuvikare!) hann vi med igår efter Alex skoldag, sen en promenad till Ica för att göra det tomma kylskåpet mindre tomt och slutligen nachomiddag. Mysigt värre.

Nu sitter jag på tåget hem, en timme senare en planerat. Bussfan var sen och dessutom seg, så min välplanerade resplan sprack. När jag klev av bussen vid stationen hann jag gå tre steg innan jag såg tåget rulla iväg från perrongen. Less man blir då. Så jag fick driva runt på stan en timme i väntan på nästa tåg. Det skapade lite irritation. Dessutom satt jag bredvid en kvinna på bussen som hade en stor resväska, vilken hon verkade tycka förtjäna att ta upp tre platser på den överfulla bussen. Och hon verkade tycka att det var väldigt lämpligt att den dessutom skulle stå framför mitt säte istället för hennes, så jag fick sitta med benen ut i gången och ha ryggen vriden som en spiraltrappa. I varje sväng ramlade den i princip över mina ben. Och för att göra det hela liiiiite mer irriterande körde hon över mina fötter med den där förbannade feta väskan när hon skulle av. Sa hon förlåt? Näääää. Jesus vilka människor det finns hörrni.

Jaja, för att bli på bättre humör ska jag ta och smutta lite på min chai latte och lyssna lite på Filip och Fredriks podcast. Kung!


TUVISEN

Jag inledde dagen med slöande framför tv:n, sedan chokladbollsbakning och så lite matlagning. Sen hoppade jag in i bilen ut mot Trödje, jag skulle slå följe med min farbror Danne för att hämta världens goaste lilla kusin på dagis. En hel eftermiddag och kväll tillsammans med Tuva väntade! Och ååh så bra den här tisdagen blev. Gud så härlig hon är. 2 år och full rulle hela tiden, speciellt efter två chokladbollar. Då gick det undan! Vi lekte i lekparken, gungade, lekte på gården, åt middag, badade bubbelbad och läste bok. Det är så roligt att hon äntligen känner sig helt trygg med mig, ibland är det till och med bara jag som gäller när hon ska tröstas. Känns som om det är bra träning inför London! Underbart att få mysa med lilla prinsessan, och dessutom väldigt kul att få spendera lite tid med bästa Danne och Stina!


EN ALLDELES FÖR KORT HELG

Den här helgen gick alldeles för fort! Sånt gillar jag inte, speciellt inte nu när jag bara har tre små veckor kvar i Sverige.
 
I lördags jobbade jag sista passet på Furuvik. Det blev en hektiskt och väldigt rolig dag för min del! Började som planerat uppe i entrén, ganska lugn och jämn ström av gäster, alla medlemmar i IF Metall, så det var ett enkelt jobb. Efter några timmar blev jag och Elin nerkallade till spel, där vi båda fick hoppa in. Första gången på spel för oss båda. Efter en timme där fick jag veta att jag behövdes i kiosk, så då fick jag rycka in där. Och jäklar anåda vad det var hetsigt där! Det var första gången där också, så jag kände mig rejält bortkommen i början, men sen blev det riktigt kul! Jobbade över runt en timme, sen fick jag äntligen sätta mig i bilen och varva ner lite. Två nya arbetsområden under sista dagen, det var sannerligen oväntat!
 
 
 
Eftermiddagen, kvällen och natten spenderade jag med min lilla student. Även söndagen blev en dag med Alex, han är så mysig han. Vill umgås med honom så mycket som möjligt innan jag åker iväg, för det är inte direkt lika lätt att pendla till London som mellan Gävle-Uppsala. Så på onsdag åker jag ner till honom och hälsar på en dag, kan aldrig få nog av att bara vara i närheten av världens finaste. 
 
Idag ska jag roa mig med lite förberedelser inför resan, baka lite och göra såna här viktiga saker som att måla naglar och göra hårinpackning. Låter som en perfekt måndag just nu!

RSS 2.0