BYE FURUVIK, HI ÖREBRO

Sedan sist har jag haft kräftis med familjen, jobbat ett sista fjortontimmarspass på Furuvik och fått besök av en giraff, kört ner hela flyttlasset till Örebro, haft myskväll med Stina och Mathilda, jobbat på IP och varit barnvakt åt tuvisen!






Världens starkaste Pippi-prinsessa





Sällan Marica...HAHA

Furuvikssommaren 2014 är över. Sån himla bra säsong, så himla bra människor. Jag har fått så många nya fina vänner i sommar! Och nu börjar nya äventyr, i en ny stad, med nya vänner (hoppas jag att jag kommer få i alla fall, haha). Imorgon åker jag ner för att stanna. Ser såå fram emot imorgon kväll, att få somna i min och Alex säng, i vår lägenhet, tillsammans. Tillsammans med min sambo. Haha, hur sjukt är inte det? Har man en sambo är man ju för fan vuxen! Men det känns fantastiskt! 

MY LIFE IN BOXES

Jag har haft en fullspäckad vecka, och så kommer den fortsätta! 

I måndags påbörjade jag packningen och åkte ut till Junnos för att kika på en soffa som vi ska få låna. Vi fick då plötsligt för oss att vi skulle ta med oss Anton till grönan dagen efter och så blev det. Vi tog tåget ner, käkade lunch i Stockholm och hade sedan en härlig eftermiddag/kväll på grönan! Det var inte alls mycket folk så vi kunde åka huuuur mycket som helst! Dagens roligaste var när Alex drog en vurpa inne i lustiga huset, tur att du bjuder på dig själv hjärtat! Dagen avslutades inte lika bra, då pendeln var försenad, vilket ledde till att vi missade upptåget och fick sitta en timme i Uppsala och vänta på nästa. Men det var inte slut där, tåget gick tydligen inte mellan Tierp och Gävle på kvällarna, så vi fick åka buss därifrån. Lite lagom trött var jag då. Men ändå en riktigt bra, spontan tisdag!

Alex och Anton åkte den här jäveln. Mådde typ illa när jag såg dem åka, uscha

Onsdagen började med gräsklippning på IP, sen hem för att fortsätta packa lite till. Klockan två var jag till synsam för att göra en synundersökning och testa ut nya glasögon. Nu när jag skulle börja plugga igen kan det vara bra att ha glasögon istället för att stå ut med lite huvudvärk. Efter undersökningen åkte jag till IP för att byta om och lämna bilen, innan jag gick in till stan. Jag skulle nämligen klippa håret hos Julia! Det blev båda blondare och kortare, väldigt nöjd. Dessutom fixade hon till det superfint till kvällen, så duktig hon! Perfekt att få fräscha till håret samtidigt som man snackar lite skit med en fin vän. Så direkt från henne till terrassen, där några av oss furuvikare skulle käka middag tillsammans. Vi hade en sån himla mysig kväll, vi satt där och åt gott och pratade en massa! Kommer sakna alla fina människor därifrån. 


Igår fortsatte jag med packning varvat med lite serier, och på kvällen åkte jag och mamma ut till Ikea för att köpa allt som behövs till flytten. En massa saker blev det, sjukt hur mycket som behövs! 

Idag åkte jag och Alex iväg och köpte glas, det enda vi inte hittade igår. Noga med sånt vettni, hehe. Åkte sen och lunchade med mamma, goaste finaste mami. En sallad på Gävle strand, så mysigt. Nu har jag precis packat ner vad jag tror är det sista som kan packas just nu och myser i soffan med lite varm choklad. 


Ikväll ska vi ha minikräftis här hemma med familjen och imorgon väntar 14 timmars jobb. Sommarens sista pass!

DET BLEV EN DAG I PARKEN (BLAND ANNAT)

Sedan Pragresan har dagarna rullat på. En del jobb, jacuzzibadande i Skutskär och en roadtrip till Örebro över en dag tillexempel. 
Jag har även haft en heldag i parken med några av mina fina kollegor. Så himla glad över att jobba med så bra människor! Vilken härlig dag vi hade tillsammans. Billigt blev det också, fördelen med det jobb vi har hehe. Jag har också köpt mig en lite för stor hatt, ätit god mat och sett ett hus brinna ner (så fruktansvärt!!) hos Anna-Carin och ätit i en pimpad personalmatsal. Bra folk som jobbar i entrén asså, fixar och gör det fint för att skapa feststämning de sista helgerna på säsongen! 
Här kommer en liten bildbomb för den som är intresserad!



Älskar bilden, Stina ba "neeej geten, kom tillbaka" och geten ba "sorry bro, you ain't no fun anymore"







HARMO som jejja hade sagt





PRAG

Onsdagen i Prag börjades med hotellfrukost, sen en promenad genom staden bort till staropramen. Det var dags för en tur genom deras museum och sen lite ölprovning. Faktiskt ganska intressant, trots att jag inte dricker öl. Men både jag och Louise drack ett glas under provningen, fast jag lyckades inte få i mig allt, så gott var det verkligen inte! Efteråt åt vi lunch och efter en liten powernap fick jag med mig gänget bort till den stora parken i Prag, där det finns en jäääättestor kulle. Där uppe står det en liten variant av Eiffeltornet. Eller, liten och liten, över sextio meter högt är det i alla fall. Vi började vandra uppåt, och saaaatan så jobbigt det var. Vi fick ta en vätskepaus halvvägs upp, och redan där var utsikten otrolig. När vi till slut hade tagit oss upp var vi lite lagom svettiga, men då väntade bara de långa trapporna upp för tornet. Jag är ju rejält höjdrädd så jag var otroligt skraj, men det gick trots allt bra att komma upp. Utsikten var fantastisk över hela Prag! Verkligen värt det jobbiga kringandet uppför alla backar och trappor. 
På kvällen åt vi en jättegod middag, drack goda drinkar och åt efterrätt på en härlig restaurang med en värdelös servitör. Han fick 1 tjeckisk krona i dricks, alltså ungefär 30 öre hehe. Rätt åt honom. 


Mikko visar upp sin schysta bonnbränna haha


Det blir inte ens en bråkdel så fint på bilderna som det egentligen var!


På torsdagen, som var sista dagen innan hemfärd, hade vi halva dagen planerad redan innan, vi åkte nämligen iväg på en guidad tur till Terezin, ett "judegetto" och koncentrationsläger från andra världskriget. Först besökte vi något som kallades gettomuseum, där de bland annat hade en utställning om barnen som tagits till fånga under kriget. Det berörde mig mest under hela turen, så fruktansvärt att se teckningar ritade av barn, som inte hann bli mer än tolv år gammalt innan han eller hon fördes bort för att dödas. Vi guidades även runt i staden Terezin, där Prags judar tvingades bo under hemska förhållanden, i krematoriet och i Terezins gamla fort. Det byggdes för länge länge sedan för att skydda staden i krig, men togs under andra världskriget över av tyskarna och gestapo. Där fängslades alla som gjorde minsta fel, och få kom därifrån levande. Det var helt fruktansvärt att vara där, jag kände bara en sån enorm ilska under hela turen. Hur i helvete har något så hemskt hänt för bara 70-80 år sedan? Hur kan liknande händelser få pågå nu? Fyfan alltså, för vissa människor. 
På kvällen lättade vi upp stämningen igen genom att äta middag på en väldigt speciell restaurang. Det gick nämligen en miniatyrjärnväg genom hela restaurangen, vilken de serverade drickan på. Små tåg kom åkandes med det man beställde och hämtade upp tomglas. Så himla gulligt! Maten var sådär, men det var inte därför vi var där, vi lockades ju mest av tågen. Vi tog sen en promenad mot gamla stan och åt en glass på vägen till efterrätt. I gamla stan tog vi oss upp till en takterrass på U Prince hotel där vi tog några drinkar. Så himla häftigt ställe. Om ni är i Prag måste ni gå dit! Goda drinkar, bra service och framförallt en fantastisk omgivning och utsikt! Efter ett par drinkar gick vi tillbaka till hotellet genom Prags mysiga gränder och jag bara njöt av omgivningarna och av att ha Alex hand i min. Som jag mådde bra under den där resan!








En suddig med härlig puss får avsluta detta Praginlägg!

DÉJÁ VU

Jag lovar att uppdatera er, mina 5000 läsare (eller var det 5 kanske?), om resten av Pragresan och annat plock ur vardagen snart. Jag har inte glömt bort det! Men annat har hänt, saker som fått komma före. Saker som jag så innerligt önskar aldrig hade hänt. Men vi är starka, vi klarar det tillsammans. Det kan bara bli bättre. 


PÅ PLATS I PRAG

Nu har sommarens semester börjat!! Fyra dagar ledigt, så himla skönt. Låter sjukt sorgligt haha, fyra dagar. Men jag är glad ändå!

Första dagen här i Prag har varit väldigt konstig. Vi åkte till Arlanda tre imorse så vi har alla varit väldigt trötta, speciellt Alex som inte sov någonting alls inatt. Så vi har tagit flera powernaps och hängt tillsammans inne på hotellet, men också hunnit promenera runt i gamla stan en sväng och ätit en god middag. Vi hade tänkt ta en sväng till en bar eller så ikväll, men orken räckte helt enkelt inte till. Så nu ligger Alex sedan länge och sover bredvid mig och på tvn här rullar Spongebob Schwammekopf utan ljud. Lika bra det när allt ändå är dubbat till tyska. Hotellet är för övrigt jättefräscht och fint, och ligger perfekt till! Kunde inte bli bättre.
Imorgon väntar ett besök på Staropramen, museitour och ölprovning. Sen får vi se vad vi gör resten av dagen! 


Här gick vi över karlsbron, tillsammans med alla andra turister. Otroligt fin gammal bro, men proppat med folk! 


I TRÖDJE MED TUVISEN

En av förra veckans lediga dagar spenderade jag ute i trödje hos Danne, Stina och Tuva. Vi började med att åka till Totra för att bada och njuta av solen, men väl där blåste det som satan! Så vi var där en stund, Tuva och Danne badade (jag badade benen hehe) och vi åt lunch innan vi bestämde oss för att ge upp och åka tillbaka. 


Istället begav vi oss ut i skogen för att plocka bär, efter att jag först fått svida om till lite mer passade skogskläder än linne och shorts. Det visade sig att farmor och farfar tänkt samma sak så vi åkte iväg tillsammans. Herregud vad jag inte känner mig hemma i skogen. Jag snubblade mest runt kändes det som, Tuva var ju betydligt säkrare än mig! Fick inte ihop så mycket hallon, men mysigt var det. Såg ut som en riktigt luffare dessutom. När vi tröttnat på det fikade vi lite i regnet, jag och Tuva kröp ihop i bagageluckan och åt kalla pannkakor med socker. Nostalgi! 



Vi avslutade dagen med lite mysigt häng på deras altan, under tak medan regnet smattrade över oss. Gosigaste lilla Tuva och bästa Danne och Stina! En sån himla härlig dag. 

Älskar de här bilderna!!

Här sa hon, lite bekymrad; "skicka en bild till Roland med så inte han blir ledsen", haha!


RSS 2.0