BÄSTA VÄNNER

Jag saknar att ha mina bästa vänner nära mig. Det känns liksom tomt. Det var inte förrän nyligen det slog mig att inget kommer vara detsamma igen. Att det i somras kan ha varit sista gången vi bodde i samma stad, bara några kilometer ifrån varandra. Jag förstod det inte då, och jag ångrar att jag inte tog vara på det tillräckligt mycket. Erika är i LA och kommer hem om ett år, om hon inte skulle bli kvar det, vilket inte är helt osannolikt måste jag säga. Skulle inte bli förvånad om hon vägrar återvända hem efter att ha fallit för Kalifornien haha. Sofia kommer förmodligen spendera de kommande åren i Stockholm för att plugga, och jag vet inte alls var jag hamnar. När kommer vi vara samlade igen? Kommer det ens hända? Fyfan, jag får sån ångest över att tänka på det. Det är hemskt! Men oavsett avstånd kommer de alltid vara mina underbara, störda, gosiga bästa vänner. Åh vad jag saknar er och tycker om er. 


DOWN

Idag har jag haft en dålig dag. Vet inte alls varför. Man har väl såna ibland bara helt enkelt. 
Har i alla fall köpt en bikini åt Amme idag som ska tas med hem till Sverige, vad gör man inte för sina vänner liksom. Ungefär det hann jag med, och en billig sopplunch på pret. Fotboll med Rose och så jobbar jag ikväll. Vilket de meddelade mig om klockan sju genom ett sms. Härlig framförhållning. Gjorde ju verkligen min dåliga dag bättre. Därför försöker jag nu skapa någon sorts middag åt mig själv av det tomma kylskåpet. För att vara rättvis mot dem har de faktiskt handlat bra den senaste månaden, första gången det börjar bli kris nu faktiskt. Men så jag kommer få mig en brakmiddag bestående av fiskpanetter, majs och vitlökssås. Har ju varit med om värre i alla fall, fast det hade ju varit skönt att få veta det tidigare så jag kunnat köpa lite till mig själv. Men men! 

Vi hade en fin eftermiddag i parken igår i alla fall. Så fint väder! Och Rose hittade en kompis vilket betydde att jag inte behövde springa runt och klättra i skrangliga klätterställningar, utan jag kunde lugnt njuta av solskenet. Härligt!

Våra grannar har dekorerat deras entré på ett väldigt intressant sätt också. Rose var otroligt fascinerad och ville hemskt gärna att vår entré också skulle se ut så. Hon skulle föreslå det för Jamie sa hon, haha. Lycka till på den fronten!



OCH SÅ LEVDE DE LYCKLIGA

Den senaste boken jag läst heter Och så levde de lyckliga. Den skrevs av författarinnan Lucy Dillon år 2011. Den handlar om Anna, en kvinna i trettioårsåldern som bor i den lilla sömniga staden Longhampton i England, tillsammans med sin make Phil, hans tre döttrar och deras hyperaktiva dalmatiner. När hon med hjälp från sin perfektionistiska vännina Michelle, får ta över den lilla övergivna bokhandeln går hennes dröm i uppfyllelse. Dessutom får hon annat att tänka på än de motsträviga bonusdöttrarna och den nedlåtande svärmodern. Hon förlorar sig snabbt i böckernas förtrollande värld, men ändå fattas det något i Annas liv. Michelle har i smyg storslagna planer för både sin egen inredningsaffär och för den lilla bokhandeln och ser ljust på framtiden. Men när mörka hemligheter från det förflutna dyker upp och katastrofen hotar att slå sönder tillvaron, tvingas de båda Vänerns att fatta livsavgörande beslut. 

Jag tyckte verkligen om den här boken! Dels handlar den om böcker så det är ju ett stort plus, sen berörde den mig också djupt. Den var lätt att ta till sig och väldigt bra skriven. Jag misstänker att jag var lite extra känslosam när jag läste den, för den bringade fram tårar mer än en gång, trots att den egentligen är skriven mer lättsam än berörande. Jag lade märke till att författaren skriver om förhållandet mellan far och dotter i fler än tre sammanhang, vilket får mig att tro att det var något hon ville belysa speciellt mycket. Just de delarna påverkade mig mest, då jag tänkte på min egen relation med min underbara pappa. De partierna tog sig direkt till mitt hjärta. Annars är den här bokens handling kanske inget märkvärdigt, den har de klassiska beståndsdelarna av en "vanlig" varm och trygg roman - en jobbig svärmor, bonusbarn som inte accepterar en och en stark vänskap som utsätts för test efter test. Jag rekommenderar den här boken till den som vill läsa en lättsam och hjärtevärmande roman, främst kvinnor kanske om jag ska vara väldigt generaliserande. Absolut läsvärd! Jag ger den fyra av fem läslöss!


A BIT OF THIS, A BIT OF THAT

Först och främst, tack till alla er gullisar som så vänligt kommenterade och hjälpte mig! Det är alltså helt enkelt mitt internet det är fel på, skönt att jag inte måste hålla på och göra om en massa tråkigt jobb. 

Sen är jag arg, för min hals är elak igen. En dag fick jag vara frisk i halsen, EN DAG!! Nu är det tillbaka och plågar mig. Bajs på det!

Sen är jag glad, för det är så fint väder idag igen. Fick även höra att det väntar en heat wave här, så har jag tur kommer jag få det varmt och skönt min sista månad här! Fingers crossed! 

Sen är jag både ledsen och glad på samma gång också. Bästa Stina skrev en fin kommentar och åh så jag saknar lilla familjen Hjelte! Min lilla Tuva. Så jag är ledsen för att jag vill kramas och busa med världens gulligaste kusin, men jag är också glad för nu är det inte långt kvar tills jag kan göra det. Så Stina, när jag är hemma igen kan jag vara barnvakt huuuur mycket ni vill! 

Sen var det nog inget mer för tillfället. Onsdag idag = pannkakor. Mums. Min middag igår var korvmacka. Seriöst, hör ni hur snuskigt det låter? Om ni inte gör det, så tänk bort er syn på svensk korv och föreställ er istället grå och lite knölig brittisk korv. Grå korv och salladsblad mellan två rostbröd. Smaksensation! Eller inte alls. 
GOBITEN


KÖPA TILLFÄLLIG GLÄDJE

Idag blev jag glad och lycklig igen. Det låter som om jag är värsta deprimerad annars, men oroa er inte, jag menar bara lite extra liksom. Jag var på jakt efter en bikini vilket inte är det lättaste. Hetsade runt i en miljard butiker och hittade till slut två på Forever 21 (kunglig affär by the way). Väldigt enkla men så himla härliga färger. Fick med mig ett par solbrillor också, jag som aldrig hittar några som funkar till mitt lustiga lilla huvud. Men det bästa, det som gjorde mig så glad: under en väldigt lång tid har jag letat efter en skön och snygg byxdress, och för några månader sen hittade jag en på nyligen nämnda butik, men då fanns den inte i min storlek. När jag sedan var där förra veckan hittade jag den i lämplig storlek - trodde jag - men då var den alldeles för trång. Besvikelsen då alltså. Men idag hörrni! Idag hängde den där, en storlek större och den satt perfekt!! Dansade omkring i provhytten av glädje. Tänka sig va, att materiell lycka kan vara så härlig ibland, åtminsone tillfälligt. Visar dock ingen bild på den, den gör sig inte så bra på bild. Den är bara väldigt enkel, skön, snygg och svart. 

Mamma och pappa skickade med Sofia lite saker till mig, bland annat ett kort. En alla hjärtans dag-hälsning som var jättegosig (puss på er), men kortet var så oskönt. Vad roliga ni är! Haha
Är det någon pik eller hur ska jag ta det..? ;)

Hörrni ni, nu får ni hjälpa mig här. Vilka av er ser headern här på bloggen? (mamma och pappa, det är alltså bilden högst upp). Jag skulle behöva veta från så många som möjligt så om ni vågar, kommentera gärna! Vet ju faktiskt att det är fler är mamma och Erika som läser hehe. För det är nämligen så att jag själv inte kan se den, men är osäker på om det beror på mitt seppiga internet eller om det helt enkelt är så att den inte finns där. Så berätta gärna för mig så jag kan åtgärda det om det behövs! Tack på förhand folks. 


ATT ERSÄTTAS

Just det, jag har glömt att berätta. Häromdagen hade familjen besök av en dansk tjej, Juliana, en eventuell au pair. Helt utan att säga något till mig, så det var ganska oväntat när jag hamnade i någon sorts intervju med henne där jag förväntades berätta om allt bra och dåligt med familjen medan jag hostade som en dåre. Hon var lite svårläst kan man säga, medan jag nervöst babblade på som en dåre. Men hon var trevlig och Rose verkade verkligen gilla henne, så jag har väl egentligen inget ont att säga om henne. Tur var väl det, för idag fick jag reda på att hon blivit erbjuden jobbet. Alltså har jag nu en ersättare och plötsligt känns det så verkligt. Om mindre än en månad är jag på hemmaplan igen och snart är jag bara ett minne blott för Rose och familjen. Usch, just det känns så jobbigt. De kommer ju alltid vara så speciella för mig, medan jag bara är en i mängden av alla kommande "storasystrar". Äh, det kanske kommer värsta känsloinlägget sen någon gång, men nu får det vara nog med att vara känslosam för några dagar. 

Och någon kanske saknar mina boktips (inte troligt), det kommer en ny recension snart! Kanske, hehe. 

HERE COMES THE SUN

Börjar må bättre nu! Jippie!!

Igår blev jag först lycklig över att halsen kändes bättre, sen över att de sände HELA hockeyn på tv. Sen försvann lyckan när de förlorade. Så jävla tråkigt. Men, ett silver är ju bra det med. 
På eftermiddagen åkte jag in till soho för att träffa Kathrin och hennes finska kompis (hon hade ett väldigt finskt namn som var omöjligt att komma ihåg) för att fika en semla på Nordic Bakery. Men såklart började de inte sälja semlor förrän idag, vi var alltså en dag tidiga. Typiskt! Det blev en kanelbulle istället och den var inte direkt äcklig om man säger så. Ett par timmars snack innan vi åkte åt olika håll. Himla mysigt! 

Idag är det så sjukt fint väder ute! Även i lördags var det soligt och härligt och jag spenderade då några timmar ute i parken, bara för att få sol, värme och frisk luft. Men idag är det ännu härligare! Känns som vår! Kunde använda skinnjackan och gå utan halsduk och vantar, så skönt. Det börjar knoppa upp blommor och träden börjar blomma nu, våren är nog på väg. Jag har aldrig varit en sådan som märker stor skillnad på mitt humör när våren och solen kommer, jag uppskattar oftast snön, men nu känner jag hur mycket gladare jag är. Kanske på grund av att jag i tre månader haft det grått, regnigt och blåsigt och ingenting som lyst upp, så idag när jag gick ut kände jag hur det bara pirrade i kroppen av glädje. Sol! Värme! Blå himmel!! 



Till och med ekorrarna njöt av solen till fullo, haha

Om bloggen ser märklig ut så är det för att jag gjorde om designen idag, men något måste ha gått fel. Får gå tillbaka till cafet något dag i veckan och försöka fixa det. Men det får vänta! Första arbetsdagen idag på över en vecka, känns bra faktiskt. Rose och jag ska till parken och njuta av solen efter skolan och ha en liten picknick! 


BAJS

Min hals är hemsk idag, vilket har lett till ytterligare en dag hemma. Varje gång jag sväljer, gapar, hostar eller gäspar gör det så jävla ont att jag nästintill börjar gråta. Och inget hjälper mot det. Det är hemskt! Känner mig mesig som klagar över halsont men satan alltså, det här är sjukt konstigt! Visste inte att halsont kunde plåga en så. På grund av det ställdes mina planer för kvällen in och åkte på barnvaktande istället. Ingen större ansträngning. 

Hade hoppats på lite tur i OS-sändningarna idag för att muntra upp mig lite, men njaaa. Det började bra med att få se curlingen (inte för att jag fattar så mycket) men dock låg sändningen ett par minuter efter, så Aftonbladet hann före med att berätta att de tog brons. Rejäl spoiler. Sen fick jag se en kvart av första perioden Sverige-Finland, alltid något. Men sen visades istället repris av konståkning och lösryckta delar av slalom. Vafan liksom?? Kunde dock inte säga så mycket när de sände curlingfinalen eftersom England faktiskt deltog i den, så det hade de väl rätt att göra. Fick alltså följa hockeyn på SVT.se istället, men det gick bra det med. Skönt som fan med vinst! Resten av dagens sändningar slösades bort på speed skating, gud vilken waste när det spelades hockey och åktes slalom. De kan ju ingenting här borta. 

Så det är så roligt jag haft idag. Slösar bort ett inlägg på hur britterna visar OS. Tragiskt. Så snälla, alla håller tummarna för att min hals är snäll imorgon så jag faktiskt kan göra något. Okej?

SÅ MAMSEN BLIR GLAD

På allmän (läs: mammas) begäran ska jag nu skriva några rader. Har egentligen inget att skriva om dock haha. Har någon dag framöver tänkt bjuda på en bildbomb från dagarna med Sofia men det krävs att jag går igenom alla bilder, vilket är ett alldeles för tungt arbete just nu. Därför får det vänta!

Idag har jag inte gjort många knop. Vilat framför curlingfinalen och några avsnitt grey's och druckit stora mängder te. Tog mig ut på en låååångsam promenad också, otroligt skönt att få lite luft men hemskt jobbigt. Förkylningen sitter fortfarande i. Ikväll har jag lagat lasagne till middag. Första gången jag gjort det. Den blev ganska såsig, hehe. Och inte så smakrik. Men jag är nöjd ändå! Tänkte bjuda Jamie också men under de femton minuter jag var ute under kvällen (jag hade glömt köpa lasagneplattor, pucko) hann han lämna huset och försvinna spårlöst. Han har inte kommit tillbaka än... Väldigt mysko, och inte har han svarat på mitt sms heller. Men jaja, mer mat till mig och mindre awkwardness vid bordet. Win! 

Nu är det dags för ett nytt avsnitt av how i met your mother, lycka!

AMAZING

Har haft några sjukt bra dagar med soffan! Så himla glad över att du kom hit bäffi. Tackar dig genom att visa den här fina bilden, en av favoriterna som togs under de här dagarna. HAHA. Söt sådär du. 

Idag ligger jag nerbäddad med halsont och huvudvärk. Kommer inte röra mig många meter idag, men herregud, så som vi sprungit runt är det helt okej. Fick även en fin start på dagen som var guld värd. 

NO SLEEP

Såklaaaaart var Sofias plan försenat. Givetvis. Nu har hon lyft i alla fall, till slut. Nu ska jag bara försöka hålla mig vaken tills jag ska möta upp henne vid halv tre inatt... Herregud, hur ska det gå. Men hon är på väg åtminstone, bättre sent än aldrig!

Jag ska försöka hålla mig vaken genom att proppa i mig frukt, choklad och coca cola. Cecilia skänkte mig några colaburkar förra veckan, de tackar jag för nu!! Vaknade svintidigt imorse så de kommer behövas. Och vågar inte somna, vill inte riskera att inte vakna i tid! 


BRAGDGULD NÄSTA?

Det där passet idag var...intressant. En blandning mellan yoga, styrka och thai chi. Kanske inte min grej. För mycket tjat om andning och att man ska vara avslappnad medan man har knutit ihop sig själv till någon sorts kantig kringla. Nej tack. Jag kommer garanterat ha träningsvärk imorgon, men jag har dessutom väldigt ömma knän och en ledsen rygg. Inte riktigt värt det. Men men! Man lär sig.   

Innan jag gick iväg till gymmet hann jag med att följa damernas stafett via SVTs hemsida. Sjukt bra uppdateringar där alltså! Sportbladet SUGER i jämförelse. Satt på nålar hela tiden och kunde för mitt liv inte förstå att det var sant när de började hetsuppdatera om Kallas upphämtning. Sjukaste. Jag gick runt och fånlog och småskrattade hur länge som helst efteråt. Jag som inte ens fick se spektaklet! Helt jäkla amazing att hon fixade det, vilken bragd. Slog på tvn i hopp om att de kanske hade tagit sitt förnuft till fånga, men nä, då valde de att sända repris från herrarnas konståkning. Seriöst?? Puckon. Men sjukt härligt för svenskorna! Kung!!

Nu planerar jag promenad i den tillfälliga solen, får se hur länge den stannar den här gången. Tippar max en timme. Och inatt kommer Sofia! Mysiii. 

TRE KRONOR

BBC gav mig en fin alla hjärtansdagspresent idag. Jag satt och slökollade på deras OS-sändning och plötsligt dök det upp hockey, vilket sällan händer. Men åh så kul, tänkte jag då. Tills jag insåg att hälften av männen var gulklädda och att deras tränare hette Par Maaarts (brittiska kommentatorer fungerar inte speciellt bra till hockey, och definitivt inte till att uttala svenska namn). Då var min reaktion snarare ett jubel, en dans av lycka och två fingrar viftandes i segertecken. Okej, kanske inte. Men jag blev sjukt glad i alla fall! Dock fick jag bara se en period visade det sig, men bättre än inget! Jag fick även skypa med den jag helst velat ha vid min sida just idag, vilket gjorde mig varm i hjärtat. 

Idag har jag tvättat för första gången på två veckor. Hehe. Behövdes om man säger så. Jag och Rose var och simmade idag efter skolan, vilket var lite nervöst. Dels för att ha sådant stort ansvar över henne, och dels för att jag inte vet hur man beter sig på ett bad med en fyraåring. Men det gick bra! Vi hade jättekul och mysigt, och hon ville inte gå därifrån. Killen i receptionen var extra snäll idag också och bjöd oss på dagens badstund. Snällt värre. 

Nu är det världens kaosväder utanför. K A O S. Alltså vädret i det här landet. Så himla konstigt. Och sämst. Åtminstone den här vintern, det regnar varenda dag! Och nu blåser det storm dessutom, vi får hoppas på bättre väder när jag vaknar igen. På tal om imorgon, jag ska gå på mitt första pass då! Body balance heter det, vilket visade sig vara yoga utan avslappningen haha. Kanske inte vad jag tänkt mig meeen... Kan bli bra ändå! Och imorgon kommer soffan! Yeeeey!

WHO WILL DO

Jag erbjöd mig att hjälpa Steph i sökandet efter min ersättare eller hur man nu ska säga. Hon blev jätteglad över att få lite avlastning och kanske helt slippa leta själv. Förra gången fick de över 500 ansökningar och var tvungna att stänga ner sin sida, så hon vill nog undvika det. Är faktiskt ganska stolt och imponerad av att de valde just mig av alla de där. Man får faktiskt vara det över sig själv ibland, även om vår kära jantelag säger annat. Men i alla fall, jag tycker att det är jätteroligt att hjälpa till! Skrev i två facebookgrupper att min värdfamilj söker ny au pair och inom bara några timmar hade jag fått en massa svar. Så jag har spenderat min kväll till att skriva mail till alla som kontaktat mig och jag förstår verklingen varför hon tyckte att det var jobbigt att välja. Dels tar det sån sjuuukt lång tid, det är ett heltidsjobb det här, och dels för att alla verkar så bra! Jättesvårt! Och väldigt spännande tycker jag!
Live från Camberwell. Är precis så trött som gäspen i andra bilden visar, så GODNATT


LÅNGLÄSNING

Så, dagarna som varit alltså (varning för lång text):

I fredags skypade jag med Erika, två timmars snack om allt mellan himmel och jord. Älskar att allt bara flyter på som vanligt, fastän det går långt mellan gångerna. Hade inget hindrat mig hade jag kunnat babbla på myyyyycket längre. Du är en bra person att prata med erkis! Det kommer bli många sådana Skypedejter under det kommande året, det kan jag lova!
Fick med Rose till parken igen och hade det härligt i solen. Vilken skillnad det gör på mitt humör!
På kvällen gjorde jag inte mycket, plöjde genom lite grey's och målade naglarna. Mysigt nog för min del, nymålade naglar gör mig alltid lika glad haha. 


Lördagen började bra med en ordentlig frukost och sen en timme på gymmet. En skön start på en bra helg! Mötte sen upp Frida på the pelican för en fika. Över två timmar pratade vi bort där innan vi var tvungen att bege oss. Härlig tjej det där! 
Gick sedan hem, packade en väska och hoppade på bussen. Var nämligen bjuden hem till Cecilia på middag för att se ha en utekväll! Första gången i London för min del, men kan säga att det inte var den sista skulle jag tro. Hade faktiskt väldigt kul! Vi åkte till en nordisk bar för en drink och stötte på en massa svenskar. Sen rörde vi oss vidare mot en nattklubb som hette the Loop (tror jag). Till en början var vi rejält tveksamma, då de flesta var gaaaanska mycket äldre än oss. Men det blev bättre och bättre, och det slutade med att vi dansade oss svettiga till härliga nostalgilåtar, en del ABBA, Spice Girls, Aqua... Bästa musiken att dansa till! Vid tre började vi bege oss hemåt, jag sov över hos Cecilia för att slippa åka hem själv och bli väckt i ottan av Rose. Så det blev en natt skavfötters i hennes lilla säng. Gick det å! 


På söndagen gjorde jag inte många knop. Eftersom jag hade klackar hela natten var mina fötter helt slutkörda och jag kunde knappt gå under hela söndagen. Därför hängde jag hos Cecilia under förmiddagen, krigade mig hem med plågade fötter och sen låg jag som en säl på sängen resten av dagen. 

Igår mådde mina fötter fortfarande inte bra alls vilket ledde till att jag fick använda mjuka skor inomhus så fort jag skulle röra mig haha. Hade storstädning av nedervåningen vilket tog en jäkla tid. Men rent blev det! Ungefär så spännande var min måndag. Ibland har man sådana dagar med, tyvärr. 



Ooooch till slut, idag tisdag. Började med ett armpass på gymmet bland en massa pappor från skolan haha. Sen kom Cecilia över för att hänga lite och käka lunch. Efter att ha gnällt om att britterna är fullkomliga kioskmongon som inte sänder OS, så hittade jag igår en kanal som sänder liiiite varje dag! Lyckan! Insåg dock snabbt att de i princip bara visar tråkiga sporter som England kanske har en liten chans i, som typ curling, half pipe och skridskor, vilket jag knappast bryr mig så mycket om. Men idag sände de skidor! Så jag och Cecilia satt på helspänn under damernas och herrarnas sprint, och vilken sjuk final på herrsidan! Kan ha varit bland det galnaste jag sett. Himla kul att vi faktiskt fick se det! När vi till slut kunde slita oss från tvn åt vi soppa och scones till lunch. Måste börja göra scones oftare! Cecilia åkte sedan iväg till jobbet och min eftermiddag med Rose började. En stund i parken (vi fick en stund sol mellan allt regnande), en tupplur, middag, pyssel och spel hann vi med. En bra dag! 

Titta här då! Tröjan hon fick av mamma och pappa, så cool. Ni fick ett hjärta av henne som tack!


GOOD STUFF

Har två himla bra saker att berätta för er! 

Först och främst så har Sofia bokat en resa hit! Lycka!! Så på lördag kommer hon hit och vi får då några fullspäckade dagar tillsammans här. Ser så fram emot det! Kommer vara så sjukt awesome att ha min bäffi här. 

Sen så lyckades jag igår kväll äntligen ta mod till mig och prata med Steph om när jag ska åka hem. Jag fick fram det jag ville utan att gråta (halleluja) och hon var kolugn. Hennes svar var i princip "ja det har jag förstått hela tiden, så det är lugnt". Känns som en vikt lyfts från mina axlar! Jag oroade mig helt i onödan. Kanske gick det så bra för att Jamie inte var med, men äntligen kan jag släppa det här. Nu ska jag bara hjälpa dem att hitta en ny storasyster åt Rose, så om någon av mina bloggläsare känner att de vill ta över mitt tillfälliga liv (trots allt jag skrivit om Jamie hehehe) så hör av er! Inget annat än det bästa är bra nog för min lilla Rose. 



HELGONET

Helgonet är en kriminalroman skriven av Carin Gerhardsen år 2011. Det är den fjärde delen i Hammarbyserien, en fristående uppföljare till Pepparkakshuset, Mamma, pappa, barn och Vyssan lull

Det är semestertider och arbetslaget från Hammarbypolisen är på välbehövlig semester. Men när den älskade och respekterade familjefadern Sven-Gunnar Erlandsson hittas skjuten till döds genom ett skott i nacken kallar kriminalkommissarie Sjöberg samman gänget. Vem kunde önska livet ur en sådan enligt källor varm och generös människa? Det enda de har att gå på är en uppblött papperslapp med utfluten text och fyra spelkort funna i offrets ficka. Kan poker ha något med mordet att göra? Var Erlandsson en fuskare som gått för långt och blivit straffad med en kula i huvudet? Eller var han ett offer för någon av de människospillror han brukade besöka i husvagnsgettot i Huddingeskogen och så generöst dela med sig av sitt överflöd till? Utredningen tar med poliserna på en resa till platser i de mörkaste skogar, till ett hillbilly-Sverige de inte visste existerade, till andra sidan jorden och till de svartaste sidorna av människans själ.

Jag har alltid haft en viss förkärlek gentemot kriminalromaner och deckare, och den här gör mig inte besviken. Trots det faktum att i princip allt sådan här skrämmer livet ur mig, kan jag inte låta bli att läsa. Hela Hammarbyserien är fängslande och ofrånkomligt skrämmande. Trots att detta är en fristående fortsättning på de tidigare böckerna, rekommenderar jag definitivt att man läser dem i ordning. Först och främst lär man då känna karaktärerna som figurerar genom hela serien och för mig är det väldigt viktigt. Annars kommer man inte in på djupet i boken och förstår inte sammanhangen och relationerna mellan poliserna. Dessutom hanteras händelser som utspelats i tidigare böcker och utan att ha läst dem är det inte helt lätt att hänga med fullt ut. Jag gillar hur författaren uttrycker sig och hur hon bygger upp en intensiv spänning som får en att bita på naglarna och spänna hela kroppen ändå in på bokens slutspurt. Små ledtrådar och luriga stickspår portioneras ut genom hela boken och gör så att man som läsare aldrig riktigt hamnar på latsidan. Kanske är det för att jag inte läst en deckare på ovanligt länge, eller så är den bara väldigt bra; jag ger den här boken fyra av fem läslöss!



ERIKA

Idag ger sig en av de bästa, finaste personerna jag känner iväg på ett stort äventyr. Erka K lyfter för ett år i LA! Så hiiimla häftigt. Jag är så glad för dig Erika, som du längtat och sett fram emot det här! Plötsligt är det dags. Att säga hejdå via Skype var inget speciellt jobbigt hejdå, för nästa gång vi ses kommer vara på samma sätt. Just nu kommer skillnaden inte vara så stor, men det är nog inte förrän jag är hemma igen som jag kommer känna av att du har åkt på riktigt. Kommer bli ett tomt år utan dig toker. Men kan inte säga nog hur sjukt glad och exalterad jag är för din skull! Fatta hur mycket häftigt du kommer få uppleva! Ha det himla bra doris, jag kommer sakna dig



SÖNDAGSSLAPP

Hej guys! 

Varit lite frånvarande de senaste dagarna, jag har haft hjärnan full av tankar och känslor, och dessutom haft fullt på schemat. Hade i alla fall en ruggigt bra lördag igår! Himla glad nu. Tänkte skriva lite mer vid ett senare tillfälle om vad jag haft för mig, men just nu ska jag och mina sargade fötter bara bli ett med min mjuka säng och mata lite greys. Klassisk söndag. 




ROSE

Jag läste ut en bok igår som berörde mig väldigt starkt, det hade mycket med olika relationer att göra (kommer såklart beskriva mer senare) och idag har jag haft det i tankarna hela dagen. När jag är här ensam utan mina närmaste har jag ersatt de relationerna med min relation med Rose. Jag tror att den är mycket starkare nu än vad den hade varit om jag hade haft någon av mina nära här. Hon är den jag får kramar, närhet och uppskattning av i vardagen. Jag blir så otroligt ledsen när hon är ledsen, idag grät hon återigen av saknad efter sin mamma och efter det vägrade hon släppa taget om mig. När hennes mamma nu precis kommit hem och skulle läsa hennes godnattssaga ville hon inte låta mig gå iväg, hon ville att jag skulle stanna och ha henne i mitt knä. Jag blev så rörd av det, att hon verkligen släppt i mig och att hon uppskattar mig så mycket. Det känns verkligen bra. Jag är så glad över den relation vi har, och jag vet att det kommer vara det i särklass tuffaste med att sedan åka hem. Att åka ifrån henne är egentligen det enda jag känner kommer bli jobbigt när det är dags för mig att säga farväl. 

För att göra det här inlägget om Rose (för nu blir det verkligen ett Rose-inlägg) lite roligare, så fick hon en utmärkelse från skolan idag. De delar ut star of the week till de barn som utmärker sig inom olika områden, och idag fick hon det! Hon var så stolt så, kom springandes ut med lappen och bara strålade. Så go!



SKAM DEN SOM GER SIG

Igår hade jag en bra dag! Först och främst lyckades jag äntligen hitta en skön, enkel bh som jag letat efter hur länge som helst. Har alltid tänkt att Victorias secret har varit överskattat men nu insåg jag att deras grejer sitter som en smäck! 

Jag lyckades dessutom få med Rose till parken efter skolan! Halleluja! Det har alltså inte hänt på fyra månader. Varje gång jag sagt det har hon börjat gråta, men igår var jag så urless på att göra exakt samma saker varje dag, så idag tvingade jag henne dit och lockade med en godis om hon skötte sig, och då gick det bra. Och precis som jag trodde så hade hon jättekul och vill göra det idag igen. Mission accomplished! Så nu ska vi försöka göra det så ofta det går, men eftersom jag befinner mig England kommer regnet sätta käppar i hjulet för oss en hel del. Men från och med nu ska vi ut minst en gång i veckan. Den här ungen är aldrig ute med sina föräldrar heller så det är väl inte så konstigt att hon vägrat innan. 
Tack vare vår stund i parken blev både hon och jag på jättebra humör och hade en härlig eftermiddag ihop, bästa på länge. Tills hon bröt ihop när vi borstade tänderna. Hon bara grät och grät i längtan efter sin mamma och hon var helt otröstlig. Det gjorde så ont i hjärtat på mig. I vanliga fall kan jag få henne glad väldigt snabbt igen, men igår grät hon i åtminstone tio minuter innan jag lyckades få henne lugn. Stackars flicka. Alla dessa barn som har en au pair träffar sina föräldrar alldeles för lite, det är så synd om dem tycker jag. Rose kallar allt oftare mig för mamma, eftersom jag spenderar mer tid med henne än vad hennes mamma gör. Usch, så sorgligt. 



Nu ska jag snart dra mig iväg mot gymmet och sen unna mig en lunch på cafet. Vi har Lee här idag, den trofaste byggarbetaren som lagar det mesta i det här sjukt dåliga huset. Idag byter han fönsterbrädor (tror jag, nåt med fönster i alla fall hehe) och det låter så stöööööört illa så jag ska försöka hålla mig undan tills han är klar. Sen hoppas jag att vi klarar oss från regn så vi kan leka i parken igen, och äta pannkakor till middag. Pannkaksonsdag!

SMÅ CITRONER GULA

Små citroner gula är skriven av Kajsa Ingemarsson år 2004. 
Boken handlar om Agnes, som står stadigt i livet och är alldeles tillräckligt nöjd med tillvaron. En pojkvän som älskar henne, en familj som alltid ställer upp, en bästa vän som hon känner utan och innan och ett bra jobb. Tror hon. Allt eftersom raserar hennes liv, del för del, tills hela hennes tillvaro rämnar. När hon står på botten och inte vet var hon ska vända sig, erbjuder en vän henne att vara med och starta upp en restaurang. Då hon inte har något att förlora nappar hon på förslaget och hela hennes liv vänder. 

Det här är en bok om hur man vågar chansa och vågar välja, om vänskap och om att finna sig själv. Den är lättsam och engagerande, och jag mådde bra av att läsa den. Det är en väldigt varm bok om vardagliga saker, vilket gör den lätt av ta till sig. De flesta kan nog relatera till någon del av Agnes liv och därför blir den väldigt lätt att läsa och tycka om. Dock har den inte gjort något större intryck på mig, det var nu några veckor sedan jag läste den och jag minns inte speciellt mycket. Jag har inte mycket att säga om den för att handlingen inte fastnade. Den var lättsam, varm och rogivande och jag njöt av att läsa den, men den var inte tillräckligt bra för att fastna i min mentala bokhylla. Därför ger jag den 2,5 av 5 läslöss!


DU GAMLA, DU FRIA

Helt från ingenstans ramlade jag på ett program som heter Scandimania och var såklart tvungen att kolla. Efter att Sverige, Norge och Danmark visat sig vara de land med lyckligast invånare åker en brittisk programledare/kock till Skandinavien för att ta reda på varför. Han börjar i Sverige och åh vad intressant det är att se hur andra ser på Sverige! Jag inser verkligen hur vackert Sverige är! Gud vad vi har mycket att uppskatta. När jag kollar på sånt här känner jag mig så patriotisk och märker hur stolt jag är över att vara svensk. Det känner jag också varje gång jag diskuterar Sverige och skillnader mellan hur vi har det och hur saker går till här i England. Jag gillar verkligen London och England, det är fantastiskt, men inget går upp emot gamla, fina Sverige. Vi har faktiskt givit världen mycket och har kommit längre än många andra länder inom många områden. Härliga Sverige! 



HAPPY NEW YEAR (OF THE HORSE)

Imorse ringde klockan tråkigt tidigt, tidigare än den gör på vardagar. Men det var det värt, jag skulle nämligen in till stan för att träffa Cecilia och fira det kinesiska nyåret! Jag hade ingen aning om att det firades nu eller nånting, men Cecilia upplyste mig vänligt om att Londons firande av det kinesiska nyåret är det största i världen (bortsett från Kina då såklart, och möjligtvis andra "kinesiska länder) och satan vad folk det var! Vi började vid Trafalgar square där en parad startade och sedan följde vi omedvetet efter paraden till utkanten av china town. Paraden bestod folk i olika märkliga utstyrslar och eftersom det nu är hästens år fick vi se några hästmänniskor också. Det kom även en klassisk drake, några bussar, dansare och en överdimensionerad anka. Intressant. Sen vandrade vi runt i lite överallt och letade solen för att inte frysa ihjäl medan vi väntade på att den stora invigningen skulle ske på en scen på Trafalgar. Till slut började det efter lång väntan, men då vi inte såg speciellt mycket och inte riktigt förstod vad som hände stod vi mest och pratade och njöt av solen haha. Efter ett tag tappade vi intresset och hungern vann, så vi började jakten efter en asiatisk restaurang, för klart man ska äta asiatiskt en dag som denna. Tyvärr var vi inte de enda som tänkte så. Fullproppat och megaköer överallt! Till sluuuuut hittade vi ett ställe där vi bara behövde köa litegrann och fick då äntligen god mat i magen. Där avslutade vi vår asieninspirerade dag tillsammans och for hem till var och sig.




Ber om ursäkt för kassa bilder... Ville bara försöka visa hur mycket folk det var men det går inte, sjukaste jag varit med om

Hade även nya tröjan, ÄLSKAR DEN. Bra köp där

Jag gjorde ett stopp på cafet för att dricka något varmt och kolla på lite program i mobilen, innan jag gick hem för att byta om lite snabbt. Invigde nämligen nya skorna på gymmet ikväll! Riktigt sköna var de. Känner mig allt nöjdare med det köpet måste jag säga. Tränade en timme och lyckades sträcka bakre låret, vilket är helt jävla stört eftersom att jag tränade mage och rygg. Seriöst?? Hur går det till? Ont har jag nu i alla fall, så sjukt osmidig haha. Orkar ejjjjjjj.

Jaja, kom hem från gymmet och fick en räkrisotto serverad till middag. Här lägger Steph upp maten på tallrikar innan de serveras, och hon tror att jag äter hur mycket som helst. Nu äter jag kanske mer än vad en normal tjugoårig tjej gör, men inte så mycket som hon verkar tro ibland! Portionen idag var helt enorm. Försökte verkligen trycka i mig allt för att slippa slänga, men det gick verkligen inte. Den portionen hade gjort min bror proppmätt kan jag lova. Gillar inte riktigt grejen med att serveras mat på tallriken. Betydligt skönare att få ta själv liksom.

Ikväll börjar nya avsnitt av top gear som jag tänkte titta på. Intresset för bilar är obefintligt hos mig, men programledarna är bara såååå sköna! Måste se det. Sen kommer jag somna tidigt, känner hur ögonen svider av trötthet efter en bra dag! 

SOM EN FISK

Tryckte i mig en sjukliga mängder nachos till middag. Nyttig var det ja. Men alltså, vad ska man göra när det ställs fram ett stort fat med nachos och köttfärs, smält ost ovanpå, guacamole och en massa mums? Det går ju inte att stå emot. 

Har några synpunkter på simning:
1. Baddräkt är kung. Varför har ingen sagt det tidigare? (Ja mamma, jag vet att du har påpekat det i flera års tid men ändå hehe). Det var så himla skönt att simma i! Inget som åker ner eller glider upp och ingen oro över att ens mage putar ut onödigt mycket. Vilken eufori! 
2. Folk som simmar på lördagseftermiddagar är seriösa simmare. Verkligen. Små tajta speedos, simglasögon, fula simmössor och näsklämmor. Och fort gick det också. För alla andra alltså, inte för mig. Men det sket väl jag i, de fick väl simma förbi då om de hade så bråttom till poolkanten. 
3. De simmar åt fel håll! Seriöst! Inte nog med att de kör på fel sida av vägen, de simmar åt fel håll med. Vad är det för pajasland jag bor i egentligen. 
4. Det låter mycket runt en pool. Det plaskar och stänker, och det blir något sorts märkligt eko där inne. Väldigt störande. Det förstör liksom det rofyllda i att simma. Det skulle vara betydligt skönare att lyssna på någon härlig musik istället. 
5. Man kan inte simma eller bada utan att bli hungrig! Helt allvarligt, varenda gång jag är i en pool i mer än fem minuter blir jag sjukt hungrig. Nu är ju jag oftast hungrig annars med hehe, men jag blir extra hungrig liksom! Väldigt konstigt är det. 

Simmade som sagt, men avbröt efter en halvtimme på grund av sprängande huvudvärk. Misstänkte att det berodde på det ooootroligt starka klordoften där inne, för så fort jag kom hem igen släppte det. Men en halvtimme är alltid något! Skönt var det ändå, jag gillar att simma. Ska försöka göra det till en rutin! 
Gjorde en ansiktsmask när jag kom hem, filade naglarna och målade på mitt nya nagellack. Älska nagellack. Dock blev jag besviken på det här nya, meeeeeen helt ok ändå. Efter min nachofrossa ligger jag utslagen på sängen och kollar på värdelös engelsk underhållning. Deras helgunderhållning är katastrofal! Om man ändå hade wifi...då hade jag ju kunnat kolla på mellon i alla fall. 





SUNNY SATURDAY

Nu har jag äntligen ett par nya träningsskor! Det blev de där som jag nämnde tidigare, för de var de enda jag kunde ha helt enkelt. Jag var fortfarande deppig över att jag inte kunde köpa de jag hade spanat in och tycker är såååå snygga, men när jag insåg att jag kan springa i de jag köpte men inte i de snygga så blev jag åtminstone lite glad. Det känns faktiskt som ett par riktigt bra skor!

Råkade visst köpa en fin liten tröja också hehe (måste införa köpstopp, herregud) och lite småsaker tills ikväll. Ska gå iväg och simma hade jag tänkte, måste inviga min nya baddräkt! Det ska bli skönt, hoppas att det kan lindra min hemska träningsvärk. Jag har så ont i ljumskarna, jag går som en skitnödig gammal tant, helt seriöst. Men i alla fall, efter det tänkte jag ta hand om mig själv lite, göra ansiktsmask och skrubb, och göra mina naglar fina med nytt nagellack. Härligt. 


Måste bara flika in att min värdfamilj nu inte storhandlat på över två veckor. Fattar ni! Det finns INGENTING här hemma. Trodde att de skulle handla idag eftersom det lediga men det är fortfarande tomt. Helt sjukt. Imorse åt jag jordgubbar och te till frukost. Gott förvisso, men det skulle jag ju ha tills ikväll. De verkar ju inte bry sig heller. Helt sinnes. De är i och för sig försvunna nu så vem vet, har jag tur är de kanske och handlar. Håll tummarna gott folk!

FREDAGSGYM

Idag lagade jag något nytt till middag. Jag gör ju sällan (läs aldrig) något vidare avancerat till Rose om kvällarna och det var inte det här heller, men ändå nytt. Det blev någon sorts tonfisksås med majs och ost, och pasta till det. Löjligt enkelt och hon älskade det. Har nu hittat en positiv sak med att ständigt leva med ett tomt kylskåp: man tvingas testa på nya saker. Nu fanns det inget annat än just tonfisk att jobba med, förutom tomatsoppa på burk, men det vägrar hon äta utan bröd och bröd har vi inte, så då är det bara att köra på. Tyvärr åt jag det också och jag kan knappast säga att det var någon gourmetmiddag jag bjöd oss på, inte speciellt gott. Men som sagt, hon gillade det åtminstone. 

Jag äter ju sällan med Rose om kvällarna, främst för att Stephs mat är 1000000 gånger godare än min, men idag fick jag något ryck och kände att det vore trevligt att gymma efter jobbet. Därför fick jag snällt trycka i mig den där kladdiga oströran. Ble. Men alltså promenerade jag iväg till gymmet så här på fredagskvällen och körde lite, trots sjuuuk träningsvärk sedan gårdagen. Kände att jag inte hade så mycket att ge dock så det blev ett lugnt pass tyvärr. Jag märkte definitivt en stor skillnad på gymmet ikväll. På dagarna får jag sällskap av äldre, överviktiga och allmänt risiga människor (överlag såklart) medan det nu endast var unga och vältränade personer där. Började nästan skratta för mig själv, det var så himla övertydligt på något sätt. Lustigt tyckte jag. 

Efter träningen har jag legat hemma i sängen och myst och kollat på greys. Åh vad jag älskar den serien alltså! Nu ska jag sova, imorgon ringer klockan tidigare än vanligt, tänkte försöka klara av mina ärenden på stan innan turisterna dyker upp. Så godnatt!


RSS 2.0