TJUGO ÅR OCH PENSIONÄR

Seminariet i fredags var så väldigt jobbigt alltså. Usch vad jag var nervös! Men det gick bättre än väntat, och vi var den enda gruppen av tolv som förstått uppgiften rätt, så det kändes ju skönt. Och då var uppgiften väldigt svår också, det fick vi ju förtydligat. Och imorgon är det dags för nästa! Inte lika nervös inför det då det inte är examinerande. Mest bara lite genomkörning inför tentan, men ändå. Min seminariegrupp är härlig måste jag säga! Jag gillar inte riktigt att jobba i grupp, men den här gruppen funkar faktiskt helt okej. En kille där är så galet lik Jacob! Framförallt i sättet och kroppsspråket, men även lite i utseendet. Läskigt!

Den här helgen har ägnats åt en del plugg, städning och tvätt, men även några timmar på stan och en liten miniutflykt. Igår tog vi nämligen med oss kaffe och bullar i en ryggsäck och promenerade iväg till naturreservatet som ligger här borta, ekeby ekhage tror jag att det heter. Vi gick igenom där och såg oss omkring, innan vi slog oss ner i höstsolen och fikade lite i lugnet. På vägen hem sen gick vi över skolgården och hittade då både en fotboll och en basketboll. Då blev det såklart lite spontansport som fick avsluta lördagsutflykten. Himla mysigt och roligt att göra! Såna pensionärer är vi, när andra är ute och festar går vi på utflykt haha. Men det trivs jag med!

PS. Mamma och pappa, en cykel kan strykas från min önskelista. Den duger den jag har, nu när den har pumpats. Men en lila contigomugg står kvar!

LÄSALÄSALÄSALÄSA

Men hej hörrni. Längesen igen. Så, det här har hänt sen sist:
Gått igenom örebros fina campus många, många gånger




Stöttat corax under örebrodagen

Sett Brynäs vinna över Leksand och känt glädje över the return of Gavlerinken 

Flera morgnar av dimmiga cykelturer till skolan 
Promenerat i härliga omgivningar


Bakat bullar som värsta hemmafrun

Fått läsa om min duktiga lillebror i tidningen. Klart man blir stolt (dock inte över gd's reporter som ligger en månad före i tiden, än är han ju bara 17, för sjutton!)
Söndagspluggat på skolan

Och nu är jag sjuk. Vrålförkyld. Ytterst otrevligt. Speciellt eftersom jag är inne i en hetsig period av pluggande. Jag FÖRSTÅR verkligen inte hur våra lärare har tänkt. Ett examinerande seminarium på fredag (till vilket vi ännu inte har fått alla sidor att läsa), ett annat stort seminarium på måndag, ytterligare ett examinerande seminarium nästa vecka och sedan tenta på första kursen veckan därpå. Kommer alltså vara begravd i böcker den närmsta tiden, och då passar det sig inte att ha ihållande huvudvärk och rinnande snor från min såriga näsa. Men jajaaaa. Sånt som händer. 
Så idag har jag läst och läst och läst, tagit en promenad i höstvädret och tröstat mig med bullar, te och ett avsnitt av Brooklyn nine nine. Nu ska jag fortsätta läsa och sedan är det dags för veckans handling. Vilken dag va hörrni!




LUSSE LELLE

Helgen har varit relativt lugn. I fredags hade jag föreläsning och sen på kvällen var det dags för högtidsfesten. Min kårsektion, corax, hade lucia. Så vi möttes upp, en blandning mellan lucior, tärnor, tomtar och stjärngossar, och slog oss ner i solen på en gräsmatta utanför campus. Drack glögg, lyssnade på julmusik och önskade varandra god jul. Kändes inte alls fel, i värmen och den strålande solen haha. Vi hade det supertrevligt och framåt tio åkte vi in till stan, till noise. Där hade jag dock inte så kul, så jag och en kille från gruppen gick till bussarna när vi båda tröttnat. Men innan krogen var det en riktigt härlig kväll!


Samtliga bilder har jag snott från insta och facebook hehe

I lördags åkte jag och Alex ner på stan och köpte en del tråkiga med viktiga småsaker som vi saknade hemma. På kvällen åkte vi tillbaka in och gick på bio, Let's be cops. Sjukt rolig film med skådisar från vår serie (new girl) som vi plöjer igenom just nu. Rekommenderas verkligen! 
Igår roade vi oss med städning, en maaaassa tvätt och en promenad i kvällssolen bland de fantastiska villorna som finns här i området. Försökte ta bilder men de visar inte alls hur fina husen är. Lagade riktigt god middag också. Vilken kock jag börjar bli, haha. 



Idag har jag träffat min seminariegrupp för att förbereda oss inför onsdagens seminarium, universitetstidens första "test". Läskigt. Sedan har vi haft föreläsning, hängde kvar ett tag i skolan för att vänta in Alex så vi kunde cykla hem tillsammans. Och som det har regnat idag!! Fyyyyyfan vad det öste ner när vi trampade hemåt idag. Var helt genomblöt när vi kom hem, trots min nya regnjacka. Galet. Nu är hösten här. 
Och alltså, det är inte okej hur trög min cykel är. Det hjälper kanske inte att det inte är någon luft i däcken just nu heller i och för sig, men man kommer ingenvart med den ändå. Så mamma och pappa, det önskar jag mig i julklapp. Eller present. En lättrampad cykel med cykelkorg. That's all I want for christmaaaaas! Och en lila contigomugg. Men that's all. 

ÖRET

Nu har alltså livet i Örebro tagit fart! Introduktion varvas med föreläsningar som varvas med att komma till ro i lägenheten. Det ämne vi läser nu heter sociologi och är krångligt men intressant! Hoppas att det blir lättare när man kommer in i ämnet och pluggandet, det var ju trots ally några år sen jag satt i skolbänken sist. Introduktionen är kanske egentligen inget för mig, jag känner mig så trött på allt hets om att man ska dricka hela tiden och beteendet som det skapar. Så jag har än så länge varit med på hälften av det som hittats på ungefär, stått över de värsta suparfesterna. Jag må kanske framstå som en riktigt tråkig person, men så får det vara i så fall. Jag är ju faktiskt inte tråkig, jag gillar bara inte allt supande! Men jag är i en härlig introgrupp, grupp 9ish som vi heter. Vi tillhör sektionen corax och vi är från många olika utbildningar, personalvetare, lärare, pr-människor... I måndags var jag med på en grillkväll med kubb och fotboll, i tisdags var jag med på en halv pubrunda och ikväll ska jag iväg på "safari", tävlingar med djuriskt tema. Återstår att se vad det innebär! 



Vi bor en bit utanför stan, 5 kilometer från universitetet och över 8 in till stan. Så det blir en del cyklande! Bara idag kommer jag ha cyklat över 2 mil, inte konstigt att jag har ont i rumpan haha! Nackdelen med den sträcka vi cyklar varje dag är att den inte är upplyst stora delar. Så här såg det ut vid tio häromdagen när jag skulle hem. Som tur var kom Alex och mötte mig, min räddning. 

Vi bor supernära hjälmaren också (sjöutsikt från sovrummet, check) så vi har varit ner och kikat på omgivningarna lite. Sjö, naturreservat, fotbollsplan och lyxvillor omger oss här. Helt okej!




Och! Vi har lagat en massa mat, bland annat den här fantastiska lördagsmiddagen: fläskfilé med en massa gotta och färsk pasta. Ny favvo!!



RSS 2.0