FELTAJMAT

Vad less man kan bli då. I flera dagar har jag planerat att idag gå till cafet och äta lunch och kolla på något bra svenskt program på mobilen. Dels för att jag precis såg att de har lasagne till lunch där (har inte ätit det på över fyra månader!!), dels för att fly undan från Jamie som är hemma idag. Vad kommer han då och säger tio minuter innan jag skulle gå? Att han skulle gå dit! Vilket fiasko. Jag vill ju definitivt inte gå dit med honom som han föreslog, det är ju honom jag vill komma iväg från haha. Så nu får jag sitta hemma och vänta i typ en timme och hoppas att han är klar med vad han nu skulle göra där (ingen av oss går egentligen tid för att fika eller äta, utan för att utnyttja deras wifi hehe). Tråkig tajming!! 

Har gymmat en timme idag och kollat in vilka tider badet har öppet. De har ett förvirrande schema där måste jag säga, ganska svårt att tyda ibland. Men vad tror ni, det som kallas "lane swim" måste ju vara motionssim? Alltså bansim? 

WEEKEND WITH THE GIRLS

Nu tänkte jag ta och berätta lite om helgen som var!

Mamma, Anna och Julia landade i London redan på fredag eftermiddag, så vi stämde på kvällen träff utanför tunnelbanestationen där vi skulle bo. Efter lite trafikkaos kom jag till slut fram och vi rörde oss mot en restaurang jag bokat bord på. Ett indiskt ställe som har ruggigt god mat! Det blev en väldigt trevlig och god middag innan vi gick tillbaka till hotellet. Hotellet som var... Intressant. Det var inte direkt något fancy ställe om man säger så. Risigt som fan, smalaste trapporna  och sjukligt varmt på rummet. Men så kan det vara! 



På lördagen började vi med en frukost som rimmade med resten av hotellet. Vi gjorde oss sedan ordning för shopping på Bond street, Oxford street, Carnaby och runt Piccadilly. Under dagen gjorde vi även ett stopp på pret för lunch, ett ölbreak och sedan middag på Byron. Åh vad jag älskar deras burgare! Det blev i princip tolv timmar ute på stan, snacka om att man var slut när vi väl var tillbaka på rummet. Jag och mamma fick dela säng också haha, mysigt värre. 
Tur att man har ärvt pappas utseende alltså... Haha vad håller hon på med!?






Söndagen inledde vi med lite turistande, Big Ben-området, Downing street och Trafalgar square bland annat. Vi gjorde även ett kort besök på National Gallery för att dels vara lite kulturella, dels fly undan från regnet som föll hela dagen. Vi åkte sedan till Leicester square för att kika in på M&M world och sedan äta lunch på Muriel's kitchen. Så mysigt ställe! Därefter promenerade vi vidare till Covent garden där shoppingen fortsatte tills fötterna och magarna (och möjligtvis plånböckerna) sa nej och vi tog en välbehövlig glasspaus. Vi åkte sen till Oxford street och Forever 21 där vi avslutade vår shoppingdag. Åkte sen tillbaka till hotellet, vilade lite och gjorde oss i ordning för middag. Vi åt på Banana Tree i Bayswater (området där vi bodde) och muuuums, så gott. Det var på ett annat Banana Tree jag åt för första gången här i London, ute på restaurang alltså, tillsammans med Cecilia och Stina. Efter några timmar där gjorde vi kväller. 






Notera att mitt huvud ser ut att ha plockats bort och satts fast på sniskan igen

Klockan ringde nämligen halv sex på måndag morgon. Uscha. Vi gjorde sällskap på tunnelbanan och kramades sedan hejdå innan vi åkte åt olika håll. Lite tårar som alltid, det går inte att komma ifrån. Men jag hade en otroligt härlig tjejhelg! Tack sååååå himla mycket för att ni kom och hälsade på! Det var underbart :)


FAN FÖR FULA FÖTTER

Jag har ett litet problem. Det har med mina förbannade fötter att göra. Jag behöver ett par nya träningsskor, framförallt att använda när jag gymmar och går på pass. För tillfället har jag ett par Asics som är grymma, i princip det enda märket som funkar som löparskor för mig, och de använder jag just nu till allt. Träna, promenera och till vardags. Inte bra. Så är alltså på jakt efter ett par nya skor, helst ett par från Nike. Eftersom att de inte i första hand ska användas till löpning tänker jag att det borde gå bra, och jag har alltid velat ha ett par snygga Nike, tycker att de är sååå mycket snyggare är Asics. Tyvärr har jag nu insett att mina fula, märkliga, disfunktionella och feldesignade fötter inte klarar av att använda de snygga skorna jag suktat efter. Det går helt enkelt inte. Snacka om besvikelse. Hittade ett par skor idag som jag känns okej, men vet inte om jag tycker att de är så snygga... Vad säger ni? OBS färgen är mörkare i verkligheten.


Hittade åtminstone en baddräkt idag, har letat efter en sån länge nu, som jag alltså kan ha när jag simmar. Planerar inte att använda den på stranden haha. 8 pund på primark, inte illa. Trots den starka motvilja jag känner till den affären, måste jag erkänna att den är bra ibland. En baddräkt, ett linne, en t-shirt och två par trosor för 19 pund, det är ganska okej. Bästa tiden att shoppa på primark: 10-11.30 på vardagar. Inga turister vakna än=ingen rugbymatch i gångarna. Hurra! 

COSY

Rose somnade redan vid sju, så helt plötsligt fick jag en extra timme för mig själv. Hon är så go ibland, nu somnade hon upp och ner i sängen för att kunna hålla mig i handen och krama min arm ordentligt. Även om hon går mig på nerverna ibland så är jag så glad att jag fick just henne att ta hand om. Vi känns verkligen som systrar, hon kan göra mig galen samtidigt som jag tycker så mycket om henne. Ungefär samma grej som med Jacob, haha. 

Nu har jag ätit en bra middag och ligger för tillfället på mitt rum med tända ljus och smaskar i mig gotta. Ibland har man det bra! 

Imorgon ska jag åka in till stan och leta efter lite saker som jag inte hittade i helgen, tillexempel en bikini. Jag ska även testa ett par träningsskor som jag har kikat på och förhoppningsvis funkar de bra om jag har mina specialsulor i.

TRÖKTISDAG

Frukost på cafét, ett utmattande armpass på gymmet, tvättning och städning. Så har min tisdag sett ut hittills. Otroligt ointressant. 

Ikväll jobbar jag, både Steph och Jamie skulle jobba halva natten idag igen. Så ska svänga förbi affären på väg till skolan, tänkte köpa lite mumsiga frukter tror jag. Måste mysa till det lite! Är såååååå himla sugen på ben&jerrys men ska verkligen försöka motstå det suget och hålla mig till frukt. Får se hur det går hehe. 


DET DU INTE SÅG

Det du inte såg är en självbiografi skriven av före detta höjdhopparen Patrik Sjöberg och författaren Markus Lutteman. Den gavs ut år 2011 och behandlar Sjöbergs händelserika liv. Det är ganska svårt att beskriva bokens handling på ett utförligt sätt, då man lätt avslöjar för mycket. Men som sagt handlar den om Sjöbergs liv, från hans uppväxt i en Göteborgsförort till hans egna familjeliv idag, och allt som hänt där i mellan. Man får följa med på en resa fylld av lycka, sorg, övergrepp, idrott, resor, kärlek och vänskap. 

Jag hade inga förväntningar alls på den här boken innan jag läste den, då jag tillhör den generationen som inte är uppväxt med Patrik Sjöberg som aktiv framgångsrik idrottsman. Jag visste i princip bara att han var (är) en av Sveriges mest framstående  idrottare, att han åkt fast för droginnehav och hur han ser ut. Men jag fick veta myyyycket mer om honom och hans liv efter att ha läst den boken! Det var otroligt intressant läsning måste jag säga, och fascinerandes av honom som människa. Kanske inte den mest sympatiska alla gånger, men han är definitivt en speciell person som är intressant att läsa om. Det som var negativt med boken var att han upprepade sig väldigt mycket. Ibland kan upprepning vara bra, men i det här fallet blev det onödigt mycket vilket störde när man läste den. Den var också lite ostrukturerad måste jag säga, ganska hoppig mellan händelser och tidpunkter. Därför ger jag den tre av fem läslöss! Den är absolut läsvärd, speciellt för de som är uppvuxna med Sjöberg under hans storhetstid skulle jag tro!


TRÖÖÖÖÖÖTT

Nu har tjejerna lämnat London efter en otroligt härlig helg. En massa shopping och promenerande har lett till trötta fötter och tungt huvud idag. Så idag ska jag inte göra mycket alls har jag tänkt, tar tag i livet imorgon igen. Och kommer med en uppdatering om helgen så småningom! 

TJEJHELG VÄNTAR

Hej hopp! 

Igår fick jag agera statist här hemma då Jamie och hans kollega behövde lite hjälp. De gjorde en testfilmning inför ett jobb, så jag fick sitta på lite olika ställen och kolla på barnprogram medan de filmade ur olika vinklar och höjder haha. Intressant. 

Idag har jag mycket att göra! Börjar med att gymma lite och sen ska listan betas av. Och ikväll kommer jag åka in till stan och möta upp mamma, Anna och Julia! Jippiiiie! 

Märkte en spännande sak nyss. Mitt besökarantal hade igår ökat till det dubbla mot för dagarna innan! Hur konstigt är inte det? Vilka är ni främmande människor som plötsligt läser min blogg? Eller har blogg.se's statistik ballat ur helt? Överraskad blev jag i alla fall. 

THE PECKHAM PELICAN

Ifall någon är intresserad mår min fot alldeles utmärkt idag. Jippie!! 

Jag träffade idag Kathrin på ett café här i närheten som jag inte visste fanns, ett sånt där riktigt hippt och modernt ställe. Gillade deras sköna soffor och så, men annars var det ganska skumt. Speciellt personalen. De ville vara så hipster att det bara blev konstigt att försöka prata med dem. Mycket märkliga. Men i alla fall, jag drack varm choklad ur en Barbiemugg och pratade bort någon timme med henne där. Hade ett riktigt bra samtal idag, väldigt kul att träffa henne måste jag säga! Det märks att vi träffats några gånger nu, stämningen är mycket mer avslappnad än i början. Skönt! 


Onsdag idag, alltså pannkakooooor! Tror jag aldrig är så pass uppskattad här som när jag gör pannkakor haha. Rose skulle kunna äta hur många som helst om man inte var där och sa stopp. Och varje gång Jamie är hemma när vi äter det hör jag honom sitta och humma nöjt för sig själv mellan tuggorna. Kul att man kan tillaga något vettigt åtminstone! Idag unnade jag mig några också, med melon till så det inte kändes för onyttigt. Har hittat hemligheten till bra pannkakor, åtminstone här borta med gasspis: en liten stekpanna! Med den stora blev de bara konstiga, så testade förra veckan med en liten, och jäklar vad bra de blir! Man lär sig något nytt hela tiden. 


AJ AJ AJ

Idag började jag dagen på favvocafét, som jag inte besökt sedan början av december. Förstår inte hur det kan komma sig. I alla fall så gick jag dit för att äta frukost och göra de sista installeringarna och nedladdningarna på datorn. En mumsig macka och deras underbara apelsinjuice slank ner, och datorn är nu redo att användas! Skönt. 

Något som var mindre skönt var det som hände när jag skulle hämta Rose på eftermiddagen. Precis utanför skolan lyckades jag trampa snett i ett hål i gatan, och hela foten knäcktes till. Det gjorde så sjukt ont, jag bara stod där och var tvungen att bita mig i handen för att inte börja stortjuta. Haltade som en tant till och från skolan med en storögd och oförstående Rose vid min sida. Efter den plågsamma promenaden fick jag leta reda på något att använda som bandage, ett par strumpbyxor slutade det med haha. Nu känns det bättre, men jag ropar inte hej förrän jag vet hur det känns imorgon bitti. Men hoppas på det bästa! Vore ju hemskt att inte kunna gå i helgen. 

Håller just nu på att få Rose att sova. Stackarn började nyss gråta för att hon saknar sin mamma så mycket. Tycker så himla synd om henne, hon träffar ju knappt sina föräldrar! Hemskt.



2

Tänk vad ont det kan göra att vara ifrån någon. Önskar att allt vore som vanligt igen, speciellt just idag. Hade jag inte valt att åka hit hade detta varit vår tvåårsdag, jag hade fått fira två år tillsammans med den finaste jag vet. Jag saknar dig hjärtat 

MIN MORMOR HÄLSAR OCH SÄGER FÖRLÅT

Den här boken heter Min mormor hälsar och säger förlåt och är skriven av Fredrik Backman så sent som förra året, 2013. 
Boken handlar om en nästan åttaårig flicka som heter Elsa. Elsa bor med sin mamma, mammas sambo George och halven, mammas och Georges barn som ligger i magen. I huset som de bor i, bor även mormor, Elsas bästa och enda vän. Hon är sjuttiosju år och helt galen, och världens bästa på att berätta sagor. Det är in i hennes sagor Elsa flyr om nätterna, till kungariket Miamas i Landet-Nästan-Vaken, där alla är annorlunda och ingen normal. 
När mormor en dag dör, lämnar hon en ensam och arg Elsa och en serie brev efter sig. Det leder Elsa till det största äventyret någonsin, i en trappuppgång fylld av monster, fyllon, tjurgubbar, kamphundar och vanliga gnällkärringar. Ett äventyr som ska leda till en ny sanning, en mormor lik ingen annan och en rad nya vänskaper. 

Jag hade oerhört stora förhoppningar på den här boken innan jag började läsa den, då jag fullkomligt älskar hans debutroman En man som heter Ove. Tyvärr blev jag besviken. Den första halvan av boken var lika mycket dålig som den var bra, vilket ju uppenbarligen inte är något bra tecken. Jag avskydde de delar av boken som handlade om Miamas och Landet-Nästan-Vaken, för det var bara luddigt och oklart, och dessutom inte verkligt såklart (och jag har verkligen inte mycket bra att säga om saker som är overkligt, till exempel Harry Potter, sagan om ringen...). Därför hoppade jag i princip över alla de styckena och blev bara störd. Däremot gillade jag själva storyn, och jag älskar sättet han skriver på. Det gjorde mig riktigt glad och väldigt imponerad. Andra halvan av boken fångade mig mer (dock inte dröm-bitarna alltså), mest för att spänningen höjdes och det var så mycket som började hända. Inte lika mycket gapskrattshumor som jag trott att den här boken skulle bjuda på, utan mer leenderolig och spännande. Överlag måste jag säga att jag ändå gillar den, för jag ville fortsätta läsa och veta vad som skulle hända härnäst. Om någon av er väljer att läsa den, lägg då gärna lite extra uppmärksamhet på hans sätt att skriva, det är helt fantastiskt, precis såsom jag skulle vilja kunna formulera mig. Jag ger den tre av fem läslöss. Så läs den gärna, men slänger även in ett krav: läs En man som heter Ove! Kanske även kommer en recension på den, men om inte så vill jag verkligen att ni läser den!



LET'S GO!

Jag har under den senaste veckan fört matdagbok över vad jag egentligen stoppar i mig, och jag mår illa av att se vad jag äter. Det är helt sjukt. Det har blivit 10 gånger värre sen jag kom hit, utan tvekan. Hade jag inte haft de gener jag har och den ämnesomsättningen skulle jag definitivt inte sett ut som jag gör, men jag kan garantera att min kropp mår otroligt dåligt på insidan. Därför har jag nu bestämt mig för att verkligen göra något åt det här. Idag har jag därför mätt mig och vägt mig för första gången på fem år. Tror ni jag var lite nervös eller, hatar att väga mig. Nu tänker jag i och för sig inte träna mer och äta bättre för att gå ner i vikt, utan för att bli starkare och må bättre, men det kändes ändå bra att ha en startvikt. Så idag ska jag göra upp en mat- och träningsplan för framtiden, och har inlett med ett gympass imorse och siktar på en promenad i eftermiddag. Nu så! 


BAJSOLLE

Uppdatering: kan inte heller kolla på mina serier på datorn, då jag måste ladda ner ett program för att öppna filerna. Och utan internet är det ganska svårt. FAAAAN!

BODY MIST

Idag var jag till Apple igen för att hämta datorn. Så nu har jag äntligen en fungerande dator igen, efter en och en halv månad! Har därför spenderat någon timme åt att återställa den och fixa till allt, så skönt. Dock har jag inget internet så det är ju sämst. Har inte heller Word kvar på den, så jag kan inte göra mycket mer på den än att kolla på de serier jag hade sparade. Men alltid något! 

När jag var till Apple store i Covent garden här i veckan märkte jag hur mycket jag gillar det området. Kände att jag borde glida runt där oftare. När jag var där idag ångrade jag mig. Helvete vad packat med folk det var! Sjukaste. Att komma ur tunnelbanan var ett krig. Det var såna köer till hissarna för att ta sig upp därifrån att jag, som många andra, valde att ta trapporna. 193 trappsteg. 15 våningar upp. Det var fan ett skämt!! Trodde jag skulle dö tio gånger om. Tyckte så himla synd om de gamlingar och par bärandes på småbarn som stod och flåsade längs räcket. Tyckte även att de var ganska puckade som tog trappan. Det var en fruktansvärd nära döden-upplevelse, aldrig igen. 

Efter att jag hämtat ut datorn smet jag in på the body shop, enbart för att slippa undan från en dryg man som predikade om gud och jesus och allt vad det nu var. Där råkade det vara rea, och så råkade de ha lite body sprays som luktade gudomligt, så då råkade det visst bli så att jag köpte två. Hehe. 110 kronor för båda liksom, vad ska man göra. 

Körde ett armpass på gymmet såhär på lördagskvällen. Det var skönt måste jag säga, jag kommer ha en riktigt härlig träningsvärk imorgon! 

KOLAKAKOR

Mitt gymmande idag blev inte alls speciellt lyckat. Gymet är väldigt litet vilket gör att det inte krävs speciellt mycket folk för att göra det trångt, vilket hände idag. Var där i 45 minuter och jag tränade nog i 20 av dem, resten köade jag. Till slut fick jag nog och gick därifrån. Jag fick göra låren lite trötta i alla fall, får göra ett nytt försök i helgen. 

Vi bakade en maaaassa kolakakor idag. Det skulle bli 18 stycken - jo visst. Första gången det blivit mer än vad receptet sa, något måste ha blivit vääääldigt fel. Men men, Rose älskade dem i alla fall! Hon ville baka såna varje fredag sa hon, haha. Och förlåt pappa, vill inte fresta dig för mycket, men lovar att baka kolakakor till dig när jag kommer hem! 



APPLE

Igår spenderade jag runt tre timmar på Apple för att rädda min dator. Hårddisken kraschade i början av december och äntligen kunde jag börja projektet att få igång den igen. Vi lyckades rädda allt som fanns på datorn, vilket är helt otroligt! Trodde allt skulle vara borta. Men det tog som sagt ett tag, sittandes på en hård träpall. Som tur var gjorde min bästa mig sällskap på telefon hela tiden där, guld värt. 

Ska snart ta och promenera iväg till gymmet. Idag blir det ben och balans! 
På schemat för mig och Rose står i eftermiddag bakning. Tänkte ta och göra lite kolakakor, blev så himla sugen på det! Guuuuud vad gott. 

Och om en vecka får jag besök här! Mamma tar med sig Anna och Julia hit för en riktig tjejhelg! Ska bli så kul! 
Jag och Julia för en herrans massa år sen


STRUMPOOOOOR

När jag och Rose pysslar (vilket vi gör i princip varje dag) så gör vi oftast klistermärken. Hon fick det av mig i julklapp, och herregud vilken fullträff det var! Både hon och jag äääälskar det. Jag kanske till och med gillar det mer än henne hehe. Men man kan alltså göra egna klistermärken med olika mönster och färger. Hur kul som helst! 


Det här är Rose samling av klistermärken som hon har på sin garderobsdörr, gillar lejonet som brutit nacken

Jag har insett en väldigt konstig sak med mig själv. Jag är typ besatt av strumpor. Gud vad jag älskar att köpa nya strumpor! Haha jag låter ju helt störd, jag vet, men jag blir alldeles lycklig av nya strumpor. Nya trosor också till viss del, men framförallt strumpor. Nya, fina, mjuka strumpor. Har huuuur mycket strumpor som helst nu! Det är ju åtminstone än billigare hang up än typ väskor och skor, alltid något. 


WHAT DOES THE FOX SAY

Jag har precis suttit vid middagsbordet i två timmar med mina tillfälliga Londonföräldrar. Jag har så himla svårt att berätta för dem att jag vill åka hem i mars, då ett halvår gått. Idag gjorde jag äntligen ett försök (efter en veckas förberedande och modsamlande) men det slutade bara med att jag började grina och i princip inte fick fram något annat än att jag kanske vill åka hem då. Fan vad jag hatar att jag är så känslig och konflikträdd! Och de är så himla snälla och bra, de bara säger att det är helt upp till mig och de behöver bara en månad och så där. Men det blir så jobbigt för de säger hela tiden att om de fick önska skulle jag stanna här ända tills Rose inte behövde en au pair längre. Jag känner mig så himla skyldig på något sätt. Jag tycker ju så mycket om dem, speciellt Steph. Jag vill liksom inte göra deras liv tuffare, för de är så snälla mot mig. Men det gäller väl bara för mig att samla ännu mer mod och göra ett nytt försök senare. 

Till något helt annat, stötte på en räv idag utanför dörren som följde med mig på min promenad en stund. De har pratat om att det finns mycket rävar här, men det här är första gången jag ser än så här nära inpå. Precis utanför dörren på parkeringen! Sen gick den samma väg som mig en liten stund innan den vek av mellan några hus. Väldigt spännande måste jag säga!
Var så exalterad att jag glömde att ta kort, så när jag till slut fick upp mobilen hann den iväg...


LIVET EFTER DIG

Så, det här blir min första recension! Boken heter alltså Livet efter dig och är skriven av Jojo Moyes år 2012. Den utspelar sig i England och handlar i huvudsak om en tjugosjuårig kvinna som heter Lou Clark. Hon bor hemma hos sina föräldrar och hjälper till att försörja familjen med sin lön från caféet där hon jobbar. När hon plötsligt blir arbetslös letar hon desperat efter jobb, och till slut får hon helt oväntat jobb som sällskapsdam till en totalförlamad man. Han heter Will Traynor och är Lou's raka motsats. Innan en motorcykelolycka gjorde honom förlamad var han en framgångsrik affärsman, otroligt atletisk och äventyrlig med en enastående vacker flickvän. Lou tvingas hantera den dystre, cyniske och oförskämde Will, och beslutar sig för att ändra honom helt. Han i sin tur är fast besluten att få ett slut på sitt glädjelösa och instängda liv. De är båda envisa och vägrar ge upp sina beslut, och har ingen aning om hur starkt de kommer påverka varandras liv. 

Det här är en otroligt stark bok som verkligen griper tag i en. En väldigt annorlunda kärlekshistoria som behandlar stora och obekväma ämnen, men samtidigt har en lätt ton. Jag njöt av att läsa den här boken, det tog nog inte mer än två dagar innan jag hade läst klart de 398 sidorna. Den rörde mig till tårar och fick mig att börja tänka, vilket jag tycker kännetecknar en bra bok. Absolut läsvärd! Jag ger den fyra av fem läslöss (hehe). 


LÄSLUSEN

Jag känner att den här bloggen är ganska tråkig. Eller det kanske är lite kul för er där hemma att läsa om vad jag gör på dagarna här borta, och jag som älskar att prata om allt möjligt och dela med mig av onödiga saker tycker väl egentligen också att det är kul. Men jag blir ändå lite uttråkad av bara skriva om min vardag här, så nyss fick jag en snilleblixt. Jag som läser så mycket (tre böcker den senare veckan hehe) borde kanske dela med mig av det jag läser och vad jag tycker om det. Kan det var lite sköj? Antar att ingen läser så mycket som jag men ni kanske kan få lite tips här av mig! Äh, tänker göra det även om ingen är speciellt intresserad. Måste också nämna att det en gång i tiden var min goda vän Erika som tyckte att jag skulle ha en "bokblogg", så det är kanske egentligen därifrån idén föddes. Så tack erkan!
Första recensionen kommer inom kort!
 

2013 - EN SAMMANFATTNING

Så, 2013 var en ganska omtumlande år, om man kan kalla det så. Och ja det kan man, för jag bestämmer hehe. Många tunga hejdån, två nära vänner som åkte till USA, en tredje påväg. En pojkvän som flyttade till en annan stad, och så jag som själv flyttade iväg. Så mycket ledsamhet där, men också så mycket glädje, både för mig själv och för andra. Mycket förändring också. Jag gillar egentligen inte förändring, jag hatar verkligen att skiljas från saker och människor, jag lider helt klart av någon sorts separationsångest. Så det här året har varit tufft i det anseende, men man kan aldrig bli bättre på något om man aldrig tränar på det, vilket jag definitivt har gjort det senaste året. Jag har också lärt mig mycket och utvecklats mycket, både genom att åka som au pair, men även genom jobbet på Furuvik i somras. Överlag ett bra och utvecklande år, med några mindre dippar. 

VÅR I JANUARI

Jag var på en prommis idag runt den stora parken här i närheten. Inte Hyde park-stor såklart, men tillräckligt stor för ungefär en timmes promenad! Och herregud vilken bra promenaddag det var idag! Det var som en svensk aprildag här, soligt och varmt, glädje i luften och en massa kvittrande fåglar. Mycket folk ute och aktivitet överallt. Så himla härligt! Det finns en damm i den bortre delen av parken och åh så fint det var att gå runt den. Förgyllde promenaden med Filip och Fredriks podcast i öronen, så där gick jag runt och smålog för mig själv. Kände mig tillfreds med det mesta och hade en bra känsla i magen och hjärtat. Det var en bra promenad, minst sagt!




Gick förbi en fotbollsplan där de tränade för fullt. Kände plötsligt en sån himla saknad, det var en speciell lukt i luften och en sådan fin dag som påminde mig om de härliga vårträningarna, oftast på konstgräs. Finns stunder då jag verkligen saknar att spela fotboll 


2013 - TREDJE DELEN

Oktober bjöd på mycket jobb, det var mycket att lära sig och mycket att anpassa sig till. Jag träffade även Stina och Cecilia från Gävle och hängde med dem några gånger. Började på riktigt accepteras av Rose. Hon och jag var iväg på museum en dag och bakade lite kladdkaka. Alex kom hit för en långweekend och jag hade en av de bästa helgerna i mitt liv. Jag var så lycklig och mådde så bra av att ha honom hos mig. Åkte återigen på museum med Rose, gjorde lite utflykter med henne och bakade chokladbollar under höstlovet. 

Började november med att glida runt i min nya monsterpyjamas som jag älskar. Var på museum och åt middag med Cecilia. Hade picknick i Hyde park med Frida och Linnea en otroligt solig och varm söndag. Köpte ett par dr martens, som jag i princip har bott i sen dess. Jag var på filmpremiär på Leicester square och kollade på frozen. Lekte såklart mycket med Rose och introducerade henne till nagellack. Min familj kom på besök över en helg i slutet av november också. Shopping, fotboll, massa mat, London eye och hotellnätter bjöds det bland annat på då. Himla härligt var det. 


I december var jag besatt av att hitta en adventsljusstake till mitt rum. Gick inte så bra. Rose tränade många fotbollspass utomhus vilket inte var så mysigt. Började försöka träna lite mer på hemmaplan. Umgicks mycket med Cecilia under den här tiden också. Julen började ta form här, dock utan varken snö eller mörker. Bakade cupcakes med Rose en ledig skoldag. Jag var ute och åt med Karoliina en kväll och fick sannerligen oväntat besök vid bordet. Fick sötaste kortet från Rose och vi pysslade en del tillsammans. Fick åka hem på julsemester och var otroligt glad över det! Besökte jobbet, åkte till Uppsala tur och retur, käkade jullunch och hade julklappsbyte de första dagarna. Spenderade mycket tid med Alex. Julafton var en lugn och mysig dag hemma med fina julklappar och god mat. Ute i stugan en dag, utgång med bästa vänner för att fira in min tjugoårsdag och en födelsedag som inte blev som planerat. En magsjuk pojkvän vilket ledde till att vi fick spendera ytterligare en av mina födelsedagar ifrån varandra. Mysiga dagar i stugan sen med min pojke, och några dagar senare var det jag som var sjuk istället. Det ledde till en något kaosartad nyårsafton, men till slut hamnade jag ute i Axmar med mina gamla gymnasievänner. Ett nyktert nyår då jag körde bil, men kunde inte ha haft det bättre. Fick avsluta natten med Alex dessutom, och inviga 2014 med honom vid min sida. 


Sådär. Till synes mer som hände i slutet av året än i början. Antingen beror det på alla bilder jag har på mobilen från det senare halvåret, eller så gjorde jag mer nu i slutet. Sannolikt att det rör sig om både och. 

BÄSTA VECKODAN

Tränade lite idag igen. Gymmet är ganska väldigt litet, men fräscht och nya maskiner. Det verkar vara mest pensionärer och överviktigt, medelålders jamaicanskt folk som gymmar där haha. Och så jag då såklart. Lite annorlunda mot för korpen hemma om man säger så. Men det är bra! 

Rose utvecklade sitt underhållande uttalande om den förföljande månen idag. När den förföljt oss hela vägen till fotbollen och tillbaka var hon helt exalterad och kom med en härlig teori hur det kunde komma sig. Månen hade nog varit till samma ställe som oss och spelat fotboll med sina månkompisar. Ja men absolut, väldigt troligt! Haha. 
Har också noterat att hon är så himla söt ibland, alltså till utseendet, men det går inte att fånga på bild! Alltså det går verkligen inte. Hon satt och såg så gullig ut på bussen idag, men det här var det jag fick på bild:


Haha inte så lyckade bilder! Men hon kan vara väldigt söt ändå, så ni vet. 

Idag jobbar jag hela kvällen, då Steph och Jamie är ute och äter och är på filmpremiär. Inget mig emot, Rose somnade på tre röda och nu har jag soffan och tvn för mig själv hela kvällen. Jippiiiie!

2013 - ANDRA DELEN

I juni fick jag vara med och fira både bästa väns och mitt hjärtas student. Var sjuk och mådde mentalt dåligt över att se dem vara i studentlyckoruset och bli så brutalt påmind om att det kapitlet i mitt liv definitivt var över då, men var samtidigt så glad och stolt över dem. Firade midsommar i stugan med familj och vänner. Ombytta roller då samtliga ungdomar över 18 fick sköta bilkörningen haha. Inget mig emot då en lång arbetsdag väntade. Åkte till Mallorca med min fina familj en vecka. Sol, bad, god mat, träning och kvalitetstid, en bra semestervecka. 

Under juli månad hade jag bland annat picknick på hemmaplan med soffis i solnedgången. En dag på Furuvik med Alex och hans kusinbarn. Fick äntligen åka extreme med skräckblandad förtjusning. Hade en riktigt bra dag! En ledig dag spenderades i solen på fjärran med soffan och erkis. Spenderade ett par fantastiska (dock ganska kyliga) dagar i stugan med Alex. God mat, bad, stunder ute med båten och en massa mys. Vi två åkte även till Stockholm över en helg, bodde på hotell, shoppade, åt mat, gick på grönan och njöt av varandras sällskap. Så härligt. 

I augusti var det mycket jobb på schemat. Men några lediga dagar hade jag, och en av dem spenderade jag återigen på Furuvik med Alex och den andra lilla familjen Hjelte. Kvalitetstid med min prinsessa och bästa Danne och Stina. Parken höll även reggaefestivalen under augusti, långa arbetspass men lärorika och underhållande. Fick slutgiltigt besked om mitt au pairande, äntligen hittade jag en familj och äventyret hade börjat. Åkte ut till Gåsholma med Sofia för en avslappnande dag där. Alexander lämnade Gävle och tryggheten bakom sig och flyttade till Uppsala för att plugga teknisk fysik. 

I september var jag barnvakt åt Tuva några gånger, otroligt mysigt. Spenderade även mycket tid i Uppsala hos Alex, vilket jag verkligen tyckte om. Hade galamiddag med hela furuviksgänget på Furuviks brygga. Hade en sista utekväll i Gävle innan flytten med mina bästa vänner. Ett hejdåfika med mina gymnasievänner, ett tårfyllt sådant. Färgade håret på mig och Erika (efter mer eller mindre hot från min sida) och sa hejdå till henne och soffan. Många tårar men samtidigt en  vetskap om att de alltid finns där. En sista middag med min fina familj på Kalles. Enorm sorg och tårfyllda sista timmar med min älskade. För i slutet av september for jag iväg till London! Träffade min tillfälliga familj och bekantade mig med London. 




STOP DON'T SAY THAT IT'S IMPOSSIBLE

Något som är roligt med att jobba med barn, är allt humoristiskt de säger och gör. Jag tycker att Rose är en väldigt smart och logiskt tänkande fyraåring, men hon är ändå fyra, vilket verkligen märks ibland. Hon kommer ofta med väldigt orimliga förklaringar till saker som hon verkligen anser är det enda troliga. Som till exempel när hennes tröja var för kort i armarna. Hon menade då att det nog var så att den alltid varit för liten, bara det att vi inte tänkt på det. När jag ger förslaget att det kanske är hon som har växt lite, skakade hon bara på huvudet och såg på mig lite förstående, och sa att det lät konstigt och att det nog var mer som hon sa. Ganska underhållande att hon är så säker på sin sak. 
Och ibland när vi går hem från skolan så är månen synlig, och hennes kommentar då är samma varenda gång och så himla underbar tycker jag. "Looooook, the moon is following us!!!" Haha älskar det. 

Jag har introducerat Rose till lite svenska artister och annan musik än det Steph och Jamie lyssnar på (80- och 90-talsmusik). Sean banan är en favorit trots att hon inte fattar något, AKI med när solen går ner likaså. Men nya idolen är Eric Saade haha. Visade henne musikvideon för popular där han krossar glas i slutet, och det var en hit! Nu sjunger hon på både den och manboy mest hela tiden och vill både lyssna och kolla på dem. Så himla rolig! Här är några bilder jag försökte ta när hon lyssnade på manboy, men hon dansade konstant så det var lättare sagt än gjort. Rolig är hon i alla fall. Ibland. 





2013 - FÖRSTA DELEN

Tänkte bjuda på en bildfattig (åtminstone första halvåret, då min dator kraschat..) årsresumé, kände att det kunde vara kul, främst för mig. Delar upp det i några delar, för det blir ett riktigt monsterinlägg annars. 

Årets första månader var inte speciellt händelserika måste jag säga. Var arbetslös för första gången i mitt liv vilket var sämst. Firade ett år med Alex, vilket givetvis var allt annat än sämst. Den dagen spenderade vi i Stockholm, då jag fick en weekend på hotell där av min pojke i födelsedagspresent. Helt underbart var det! Besökte Erika i Upplands Väsby med Sofia och hade det mysigt värre i några dagar. 

I april var jag på min första arbetsintervju någonsin. En gruppaudition på Furuvik, otroligt läskigt men det gick uppenbarligen bra då jag fick jobb där! Väldigt stolt var jag då. Åkte en vecka till Cypern med mami också, stort fokus på träning och avslappning. Helt underbart. Alex fyllde nitton också, mitt lilla aprilskämt. 

Maj bjöd på mitt livs andra bal, denna gång med Polhemsskolan istället för borgis och med Alex och Sofias klass istället för min. Dagen efter gjorde jag min första dag på Furuviksparken, och fick inse att min enorma nervositet varit väldigt onödig. Sa hejdå till skäris som flyttade till USA som au pair. Det skulle komma att bli det första av många jobbiga farväl (och på återseende) jag behövde ta 2013. Började även träna fotboll smått igen efter ett vinteruppehåll. 

MAMMAS DAG

Idag är det ingen vanlig dag, för idag det mammas födelsedag!! Stort grattis! 27 år i år igen, men det är det ingen som ifrågasätter såklart. Hehe. Hoppas du har en jättebra födelsedag och äter en massa tårta åt mig! Vi ses om några veckor hihi 
Asså...hur snygg mamma har man inte?? HAHA


SLÄPP ALDRIG TAGET HELT

Idag släpade jag äntligen med mig Jamie till gymmet och skaffade mig kort där! Efter en stunds förvirring och strul så hade jag plötsligt ett kort som gör att jag har tillgång till gym, pass och pool, och dessutom till två andra gym i närheten! Awesome! Så körde mitt första gympass idag sen i juni (!!!!) och ajajaj vilken träningsvärk jag kommer ha. Fokus på ben och balans idag. Jag fick kramp i låren mot slutet, antingen beror det på stenhård träning eller dåligt tränade ben. Kan vara en kombo känner jag. 

Har också fått ett nytt simkort till mobilen idag, men eftersom allt ska strula för mig (jag överdriver inte, det är inte mycket som flutit på smidigt här borta för mig direkt) så funkar det inte. Jag har ett nummer som folk kan ringa mig på, men jag kan inte nå någon. Hoppas det fungerar imorgon, håll tummarna mina vänner!! 

Nu sitter Rose och spelar spel på deras nya iPad och jag kollar på. Hon har ju kul i alla fall...



CHELSEA SOFT PLAY

Idag har Rose studiedag och Jamie är ledig så vi har varit på något som kallas soft play på förmiddagen. Ett helt enormt ställe med klätterställningar, rutschkanor och karuseller. Stört mycket barn och oljud. Men har sällan sett Rose så lycklig haha. Jag satt mest och läste, förutom de gånger jag fick åka mini-kaffekopparna med henne vilket gjorde mig yr som satan. Nu har vi spelat spel, pysslat och kollar för tillfället på tv, men snart ska vi nog ta och rita litegrann innan middagen. Jag ska stoppa i mig lite Ipren först, för herregud vilken huvudvärk allt det där skrikandet gav mig. Håller på med en liten (läs lång) årsresumé som kommer dyka upp någon gång snart! 






BACK IN LONDON

Nu var det allt längesen sist! Men jag har känt att jag haft bättre saker för mig på hemmaplan än att blogga, så det får ni ta. 

Nu är jag i alla fall tillbaka i mitt tillfälliga hem i London. Varmt välkomnande av en väldigt energisk och entusiastisk Rose. Munnen har gått i ett och mycket kramande och gos. Så gullig. På det sättet känns det bra att vara tillbaka. 
Dock var det tufft att säga hejdå idag. Det blir inte lättare alltså. Jag var långt ifrån lika förkrossad som förra gången, men då var det mycket ängslan också. Den här gången var det enbart jobbigt att säga hejdå till alla och Gävle-livet. Extra jobbigt att skiljas från Erika, då vi inte kommer ses på 14 månader. Känns helt sjukt, och alldeles fruktansvärt. Och som vanligt är det hemskt att pussa Alex hejdå, det gör så ont i mitt hjärta varje gång. Den känslan blir aldrig lättare att hantera. Det är som att lämna en del av sig själv bakom sig. 

Jag gör en uppdatering på vad som hänt i mitt liv senare, nu ska jag bara ligga rakt upp och ner och så småningom sova lääänge.



RSS 2.0