FEELING LOW

Men hej kära ni! Ber om ursäkt för min frånvaro den senaste veckan. Jag har inte riktigt haft tid för det första, och sen när tiden fanns har internet inte funnits och ingen lust att blogga har jag haft heller. Men, jag lovar att göra en ordentlig uppdatering så småningom, men inte idag. Jobbar hela veckan (förutom idag) för Rose har höstlov, så fullt upp där. Saker hela tiden. Nu har vi fått telefon här i huset så förhoppningsvis kommer vi få internet här inom två veckor! Ingen är lyckligare än jag!!
Just nu är många lyckligare än jag dock. Det var helt fruktansvärt att säga hejdå till Alex, hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle göra så ont i mig. Känner mig alldeles trött, nedstämd och allmänt otaggad på allt utom att ha honom här igen. Fan vad du är viktig för mig hjärtat.

Nu blev det här ett rörigt inlägg, jag vet, men jag ska skriva ordentliga inlägg senare när jag orkar med det. Promise!

BESÖK PÅ G

Ikväll kommer Alex! Vid halv elva åker jag för att möta honom på Paddington, så vi kommer komma hem ganska sent har jag en känsla av...Har även en känsla av att jag inte direkt kommer prioritera att blogga eller så nu under helgen, viktigare att umgås med min pojke!
 
Idag har jag städat en massa! Känner mig duktig. Min supersöta indiska granne (vars namn är väldigt spännande och helt omöjligt både att komma ihåg och uttala) kom springandes i förmiddags och behövde mjölk till sin lilla bebis, men vi hade ingenting hemma heller, så jag agerade räddare i nöden och rusade iväg till affären för att köpa lite mjölk åt oss båda. Hon blev så glad! Vi bestämde att jag skulle komma över på lunch någon dag nästa vecka, mysigt! Då kanske jag kan få gosa med hennes lilla pojke, så himla söt!
 

EN MÅNAD, ELLER INTE

Idag tränade jag riktig styrka för första gången sen jag kom hit. Inte på gym dock, för det där gymkortet är inte helt enkelt att skaffa har det uppenbarat sig. Men satte ihop ett litet eget program, känner redan att jag kommer ha rejäl träningsvärk de närmsta dagarna. Men det är skönt!

Idag var ytterligare än dag med byggsnubbar springandes upp och ner för trapporna, utan att de åstadkommer något. Ni gör ju inget vettigt ändå så, så fixa vårt förbannande internet någon gång!!!
Lekte och busade med Rose, jobbade över, kollade på foton och åt pizza till middag. Min tisdag. Två dagar kvar. Hihi.

Förresten, i söndags hade jag varit här i en månad! Se där! Eller ja, det beror ju på hur man räknar. Räknar man från datum till datum eller när exakt fyra veckor gått? För om det är från datum till datum firar jag en månad idag istället! Jag har ju några läsare i alla fall, kan ni inte hjälpa mig med detta? Någon som vet hur man faktiskt ska räkna, är nyfiken faktiskt. Ni kan gärna få kommentera lite mer allmänt också, skulle jag bli glad över! Åtminstone tur att jag har Erka som gör mig lycklig och kommenterar med jämna mellanrum!
 
 

OH MY, ANOTHER PIE

I lördags åkte jag in till Piccadilly och mötte upp Cecilia. Vi vandrade in i Soho för att hitta ett lämpligt ställe att äta middag på. Hamnade på en hamburgerställe, riktigt goda burgare måste jag säga! Efter en trevlig och mumsig middag drev vi (som alla andra lördagskvällar tillsammans haha) omkring för att hitta ett ställa där vi kunde ta en cider och snacka bort lite av kvällen. Det är inte det lättaste här i London kan jag lova er, det som finns tillgängligt är proppfulla barer, proppfulla pubar eller proppfulla klubbar. Vi hittade dock, efter typ tusen år, ett ställe där vi kunde sitta ner och få prata lite, och vi delade på en cider haha. Dom var enorma! Sedan mötte vi upp Stina när hon slutat jobba, men jag lämnade dessa på Piccadilly för att åka hem och sova. Var inte helt pigg i lördags. 
 
I söndags åkte jag med ovan nämnda flickor till Portobello market i Notting Hill. Marknader är så gulliga! Inte direkt ställen där jag köper saker, mest för att alla människor och trängseln stressar mig, men det är mysigt! Dock var det inte så mysigt efter en timme eller så, då himlen öppnade sig och regnet bara öste ner. Blev blöt och iskall, typiskt London antar jag. Vi drog oss då hem och jag bara mös hela kvällen.
 
Idag har jag åkt kollektivtrafik. Tog mig bort till Paddington station för att kolla hur lång tid det tar och leta upp en bra mötesplats för mig och Alex. För precis, han kommer hit! Snart! På torsdag! Hurraaaaa! Så himla lycklig!! Hihi. Efter min resa dit tur och retur, fixade och donade jag hemma, tog en promenad till mitt nya favvoställe, Café Noir här i Camberwell, fem minuters promenad hemifrån, och skypade med Alex en stund. Hämtade sedan Rose och när vi kom hem var det dags för play date igen, återigen med Archie. Idag var han inte helt rolig att ha att göra med. Inser hur lyckligt lottad jag är som har hand om just Rose! Hon är rena drömmen jämfört med honom och hans bror. Ett kvällsbad för Rose innan min arbetsdag var slut. Typisk engelsk middag, härligt samtal med mina värdföräldrar och nu lite tv. Britterna har några sjukt roliga program faktiskt!

HORNIMAN MED MERA

Men hallå på er!

Torsdagen svischade förbi, då jag jobbade heldag! Det var nån strejk på skolan så Rose fick vara hemma med mig under dagen, och dessutom skulle Jamie och Steph ut på kvällen, så det blev jobb 8-20. Under dagen åkte vi till ett barnmuseum med massa djur, historia och akvarium. Det har det konstigaste namnet jag hört, Horniman. Asså seriöst? Känner man inte att det kanske är lite opassande för ett barnmuseum? Efter några timmar och en lunch där (jag var, inte helt oväntat, mer intresserad än hon haha) åkte vi hem, åt en macka, Rose tog en liten tupplur och sen åkte vi iväg mot fotbollsträningen. Så söta är dom. Nattningen gick utmärkt, hon dammade direkt och jag somnade ganska snart ovaggad jag med. Under torsdagen tog också mitt internet slut, vilket är katastrof. Man är så utestängd från allt och alla. 
ALLTID hungrig. Seriöst. Alltid



Igår var det en vanlig dag, jag och Rose bakade en kladdkaka på kvällen, vilket hon äääälskade. Både smeten och kakan, ska bjuda på några bilder. Fredagskvällen var lugn och skön, underbart!


Idag känner jag mig lite låg, vet inte varför. Helst vill jag bara krypa ner under täcket och äta chips. Men, nåt ska jag väl göra. Just nu sitter jag på mitt nyfunna favoritcafe, bara ett kort gångavstånd från mig, och utnyttjar deras internet hehe. Myyyys. 

PANNKAKOR, TVÄTT & POJKVÄN

Den här dagen ägnar jag åt tvätt och städning. Mamma har fått agera tvätthjälp över sms, för inte är det helt lätt att tvätta allt själv inte! Speciellt jobbigt tycker jag att det är att bara tvätta mina egna kläder, för jag har ju ganska mycket kläder i olika färger och olika material och skit...så det är inte enkelt att få ihop hela tvättar...jaja, vem bryr sig om mina tvättproblem?

Ikväll ska jag och Rose göra pannkakor igen, onsdag är pannkaksdag (försökte såklart med torsdag, men så är hennes fotboll i vägen) så jag hoppas att det går bättre för oss idag än förra veckan. På tal om Rose, hon är så rolig. Jag har börjar förbereda henne på att Alex kommer hit nästa vecka, och hon är verkligen supertaggad! Alex, förvänta dig ingen avslappning här, du kommer få fullt upp haha. Men, hon har lite svårt att få grepp om vad en pojkvän är. Hur många gånger jag än försöker förklara, tror hon ändå att Alex är min kusin, min bror, klasskompis, son (??) och allt möjligt märkligt. Jag har gett upp att försöka förklara det nu, för det är ganska underhållande att höra henne resonera. Åh hon är en sån stjärna. 
Hon är så förväntansfull att hon till och med lärde sig att stava hennes nyfunna favorits namn, haha

MÅNGA LÅNGA DAGAR

En helg och en veckostart har passerat! Det här har jag roat mig med:

Fredag kväll: fick sluta lite tidigare och skyndade mig iväg till bussen. Efter en busstur och två tunnelbanetåg kom jag fram till min slutdestination. Där väntade Frida med två kompisar, och Cecilia. Vi skulle kolla på sverigematchen, antingen i svenska kyrkan eller på den svenska puben, vilka ligger på samma gata. Dock var det lååånga köer så vi var körda.. Det ledde till en stunds planlöst promenerade, en stund på donken och så återvände vi till puben, där vi hängde utanför fönstret för att, såsom många andra, försöka få en liten glimt av matchen. 1-1 stod det då, och plötsligt bröt ett galet jubel ut. Vi börjar hoppa och leka giraffer för att få se vad som hände. 2-1 Sverige! Zlatan såklart! Sen gick vi in till en spansk restaurang, ett gäng på kanske 15 svenska au pairer, och störde en stund, sen gick vi skilda vägar. En intressant kväll med massa nya folk!

Lördag: jag och Cecilia möttes upp och tog tuben till Camden, där vi skulle göra ett besök på Camden market. Mycket folk, mycket mat och en maaaassa fina, konstiga, udda och intressanta saker att köpa. Det var enormt! Efter en mysig dag där åkte vi hem för att mötas upp några timmar senare igen, då med Stina också. Vi tog oss till china town där vi åt en god middag, sen vandrade vi runt och hittade en pub där vi tog en varsin cider som smakade öl. En sväng till piccadilly innan vi hoppade på bussen hem. Ett samtal med soffan lockade fram lite tårar också. Bästa soffis. 

Söndag: världens slappaste söndag! Gjorde absolut ingenting, och det var underbart. Passade mitt låga söndagshumör perfekt. 

Måndag: tog Rose till skolan, slappade lite, handlade, lagade mat och skypade med min pojke. Lite tårar där med, var så länge sen jag fick se honom och höra hans röst. Gick sen och hämtade Rose på skolan. Strax efter vi hade kommit hem ringde det på dörren, det var Rose kompis Archie som var här för en playdate! Så jag hade det hur lugnt som helst igår, dom lekte på utan problem. Lagade lite middag (beans on toast, hur äckligt??) och gick till parken med dom. Efter playdaten gick vi hem, fick vittna Rose's första dj-lektion, vilket var otroligt underhållande. Jamie är dj, så han har en massa grejer här hemma. Himla söt var hon! 




Idag är både Jamie och Steph hemma, de jobbar hemifrån båda två. Väldigt jobbigt tycker jag, man känner sig iakttagen hela tiden då. Usch. Jaja. Nu ska jag hoppa in i duschen! Ciaooo


MONKILOVE

De senaste dagarna har jag drivit omkring, städat, gjort misslyckade pannkakor och såklart jobbat. 
Idag åkte jag in till London för att köpa skor, extrem skobrist. Går runt i mina träningsskor hela dagarna här, det håller inte. Dock verkar alla skor som jag tycker är snygga vara svindyra här! Hemskt. Så precis när jag skulle ge upp gick jag in på monki för att trösta mig lite, och där hittade jag ett par skor! Inte såna jag egentligen letade efter, men ett par som jag velat ha i flera år egentligen. Och håll i hatten, dom har klackar! Kors i taket hörrni. Lyckades också hitta en par jeans! 
Nu kollar jag lite på how i met your mother i väntan på att hämta Rose på skolan. Den här helgen kommer bli den bästa på länge! Börjar med fotbollskväll ikväll med Frida (Alex kompis) och Cecilia och Stina, som jag träffade förra helgen. Kommer bli en bra kväll! 

OXFORD STREET

Så idag har jag alltså shoppat. Finns så många butiker att besöka här! Idag hann jag bara med halva Oxford street, galet. Men hittade i alla fall lite saker, en jeansskjorta och en t-shirt, som ni hittar bild på nedanför. Även en skön enkel tröja, en basic kjol och ett par mysbyxor. Inte alls vad jag hade tänkt komma hem med, men jaja. Så kan det gå hehe. 

Rose har kallat mig sin storasyster hela tiden idag, så gulligt. Det blir jag glad över, för hon börjar äntligen acceptera fullt ut att jag är här för att stanna nu. Idag har vi busat som galningar! Bra dag. Kommer somna ovaggad ikväll känner jag!

OH HAPPY DAYS

En annan sak gjorde min måndag lite extra speciell: min älskade har bokat resa hit!! Helt överraskande! För en vecka sen konstaterade vi att biljetterna var löjligt dyra för att komma hit, men så ringer han idag och berättar att han trots allt tänker komma! Betyder så mycket att han väljer att komma hit ändå. Åååh vilken lycka. Så nu kommer han hit om bara strax över två veckor! Och sen kommer hela familjen i slutet av november, och så åker jag hem över jul. Vad jag har mycket att se fram emot! Och såklart har jag mycket att se fram emot här med, mycket att upptäcka, många nya bekantskaper att möta (redan i helgen ska jag träffa tre svenska tjejer) och dessutom, imorgon ska jag in till London för att shoppa en hel dag! Yeeeeey. Just nu känns livet väldigt fint!



Alltså...sorgligt nog är detta en av de finaste bilderna jag har på min kära bror. HAHA

FLYGA FLYGPLAN

...ska jag göra i december. Kommer nämligen hem över jul! Hela två veckor!! Hade jag inte kunnat tänka mig, men tydligen behövs jag inte här såååå, då kan jag lika gärna passa på att komma hem! Hade varit roligt att spendera julen här faktiskt, men det känns bra att komma hem och få träffa familjen då. Och att få fira tjugoårsdagen hemma! Fan börjar bli gammal alltså..
 
Min rygg är bättre idag! Var kanske inte helt intelligent att dammsuga det första jag gjorde imorse, meeeen efter en stund vilande blev det bättre! Så idag har jag städat, tvättat och chillat. Och jobbat såklart. Tvingade i Rose svenska Ikea-köttbullar, och hon älskade dom! King. Det blir nya standardmiddagen för henne hehe.
Nu ser jag fram emot middag! Mmmmm.
 

BAD BACK & BRITISH BAR

Två veckor i London! My god, redan?? 

Igår löste jag mobilsituationen, äntligen! Sen mötte jag upp Stina och Cecilia, drev omkring lite i soho och så. De bor mycket mer centralt än jag och har gått omkring mycket när de sökt jobb, så de hittar typ tusen gånger bättre än jag, fastän de kom i måndags haha. Vi hamnade på en asiatisk restaurang, åt gott och pratade på. Tog sen en promenad genom china town, det var häftigt måste jag säga! Letade oss sen till en riktig brittisk pub där vi tog en varsin cider (jag vet, öl är egentligen det enda rätta, men vad ska man göra när öl smakar bajs?) och insåg efter en timme att stället var huuuuur stort som helst. Alltså det var stört. Vi var tvungna att visa leg tre gånger under kvällen dessutom. Så unga såg vi tydligen ut att vara haha. Men en trevlig kväll med nyfunna vänner!





Idag har jag haft en fruktansvärt dålig ryggdag. Att sitta ner är fruktansvärt. Något har låst sig i ländryggen, usch. Så den här dagen har jag spenderat liggandes eller ståendes här hemma. I princip så spännande har det varit. Håller tummarna för att det är över tills imorgon i alla fall!

LEDIG LÖRDAG

Hej duuudes!
Idag är jag ledig, som alla helger. Planerar att spendera dagen hemma i huset, stundtals tillsammans med familjen och farmorn&farfarn och stundtals instäng på mitt rum. Min mobil fungerar fortfarande inte, trots att Jamie har betalat och ordnat allt. Han håller på att bryta ihop. Så idag åker han in till London för att en gång för alla lösa mobilproblemet, förhoppningsvis. Och ikväll ska jag träffa Stina och hennes kompis, två tjejer från Gävle. Det ska bli kul! Två helt nya bekantskaper, känns som om det behövs. Är ganska ensamt här annars. 

Igår hade jag för första gången ensamt ansvar över Rose med nattning och allt. Efter lite gråt löste sig allt, främst genom att hon fick kasta en boll på mig. Haha så oskön unge. Men så himla härlig. 

Bakade bullar med Rose igår också. Ärligt talat var det mest jag som bakade och hon som ställde till det, haha. Men det är väl så det ska vara när man bakar med en fyraåring! De blev hemska. Men de orutinerade engelsmännen gillade dem, alltid något. Ska göra ett nytt försök senare! 



RULLAR PÅ

Dagarna här flyter på ganska bra. Har dock lite problem med min mobil, diverse störande saker som gjort att jag inte kunnat skaffa ett brittiskt simkort. Nu har jag tagit mig in till London, satt mig på ett café med gratis wifi, börjar fixa med mobilen och när det är dags att byta sim - inser jag att den där lilla grejen man öppnar simluckan med är hemma... Hur less blir man inte!?!? Åååh.. Då är det bara att göra om samma sak imorgon då.. Fän.
 
Annars är det bra antar jag. Allt har funkat bra med Rose, skönt det. Ska försöka ta kontakt med lite folk här så jag slipper känna mig så ensam. Men nu har jag suttit här inne och häckat alldeles för länge för att bara köpa en macka, dags att gå vidare! Ut på Oxford Street och shoppa lite kanske hehe. Och vet ni, JAG HAR HITTAT MONKI HÄR!! Den lyckan alltså. 
 

RSS 2.0