SLAPPIS

Hej vänner! 
Jag ska blogga ordentligt och berätta om helgen, men det får vänta till jag kan använda datorn. Men jag tänkte bara kika in och säga hej en snabbis. Hade en underbar helg med min fina fina familj! Som jag saknat dem. Jobbigt att säga hejdå, men vi ses ju ändå snart igen så det gick ändå ganska bra. 
Idag har jag spenderat i princip all min lediga tid under täcket, kollat på tv, ätit godis och fixat med bilder. Himla skön dag. Nu kollar jag på Arsenal-Marseille i Champions League med lite mysiga ljus tända i rummet. 2-0 nu efter 70 min, det borde gå vägen det här! Helt otroligt att jag sett de här grymma killarna live!




TVÅ

I två månader har jag varit här nu. Två månader som Londonbo, två månader som au pair, två månader hemifrån. Har lärt mig huuuur mycket som helst om barnuppfostran, vad man bör göra och vad man inte bör göra. Väldigt lärorikt! Känner själv inte att min engelska har utvecklats speciellt dock, förutom att jag mer och mer låter som en relativt snobbig britt. Fast det är bara ganska kul haha. Känner mig mycket modigare och mer framåt nu också faktiskt, vilket jag är väldigt glad över!

En annan sak jag är väldigt glad över är att jag äntligen ska få träffa min familj! Om två timmar får jag våldskrama allihopa, Jacob kommer inte undan! Guuud så jag längtar! Ska bli så härligt att träffa dem, men också att bo på hotell i två dagar hihi. Och kolla på Arsenal såklart! Vilken bra helg det kommer bli!


GOGGLEBOX

Jamie har varit ledig idag... Alltid lika störande och jobbigt. Hade hela veckan planerad men så förstördes allt av att han var hemma idag... Aaargh. 

Lagade pannkakor åt den lilla och den stora idag i alla fall. Trots märkligt skummig smet (oklart var det kom ifrån) uppskattades de, så det var kuuuul. Bönsoppa till middag för min del, nyttigt värre. 

Imorgon kommer jag ha såååååå kul med både städning och tvättning på schema. Hurra! Eller inte. Därför ska jag njuta extra mycket av mitt favoritprogram på tv ikväll!  

Just det! Har fått två jackor av Steph! En jeansjacka, vilken inte kanske är min stil egentligen men vafan, nångång kanske jag får användning för det! Bättre än att hon bara slänger den i alla fall. Och även en höst/vårjacka som jag tycker är skitsnygg! Tyvärr är den beige dock..men jag får lära mig att gilla beige nu haha! Kan visa bilder sen om någon är intresserad. 

Rose fick sina naglar målade för första gången någonsin igår. Kommer inte bli den sista verkar det som!


INTE OK

Var lite förbannad igår. Först och främst måste jag förklara att det väldigt ofta springer runt främmande män här huset och fixar diverse saker. Det kan vara ugnkillar, telefonkillar, fönsterkillar, reparatörskillar...verkligen vad som helst. Allt i det här huset verkar behövas lagas av tusen olika människor. Endast män också, med konstiga dialekter, långa lunchraster och oroväckande stor tekonsumtion. Mina värdföräldrar verkar också anta att jag inte har något bättre för mig än att vara hemma hela dagarna för att hålla koll på dem, vilket är ganska störande. Men i alla fall så stannade jag hemma igår för att ta emot en som skulle fixa fönster och dörrar, och en som skulle laga ugnen. De skulle båda vara klara innan lunch var det sagt. När klockan var halv två hade ännu ingen dykt upp, för en hade tydligen glömt bort det och den andra hittade inte hit. De dykte så småningom upp, men det känns så onödigt att gå hemma och vänta på folk som inte håller tider. 

Idag har jag tränat på morgonen, sitter nu och käkar lunch på favvocafét och ska sedan gå och handla. Pannkaksonsdag! 

EN MÅNDAG

Idag har jag uträttat ärenden, och ÄNTLIGEN hittat ett par svarta höga jeans. Mina gamla trogna bikbokjeans är mer grå än svarta numera, så jag har varit på jakt efter ett par nya ett bra tag nu. Det slutade med att jag köpte ett par som jag testat typ 5 gånger redan, men inte tyckt passat. Så gick ner två hela storlekar, och då blev det awesome! Yeeeey!

Hade en berg-och-dalbaneaktig eftermiddag med Rose men avslutade den med lite mys framför tvn. Åt lite kinamat till middag. Mums. Och starkt. Hjälp. Fjäskade lite för min tottenhamgalna värdpappa å min arsenalälskande brors vägnar också. Allt går med lite finess, nu hoppas vi på det bästa Jacob! 

FROZEN

Igår var jag som sagt på premiären av Disneys Frozen. Besvikelsen föll över mig när jag insåg att det inte alls fanns någon röd matta att gå på. Vilken bluff!! Men det var ganska fint ändå, de hade skapat ett vinterlandskap utanför entrén till biografen; en vit stor matta med "snötäckta" granar, låtsassnö som föll över oss, isskulpturer, två renar och julmusik! Myyyyysigt! Så vi fick gå in och hälsa på renarna, samtidigt som nån kändis kom och fotograferna blev galna. Kände dock inte igen henne haha. De hade även ansiktsmålning och folk som gjorde ballongfigurer, allt var såklart inriktat till barn. Och filmen var bra! Jag älskar disneyfilmer, jag blir så glad av dem!


Efter filmen sprang jag runt på stan ett tag innan jag åkte hem. Fick prata lite med Alex också, vilket var väldigt skönt. 
På kvällen mötte jag upp den finska au pairen Karoliina och hennes svenska kompis Frida. Vi spontanbestämde en middag under dagen så jag fick dem att komma till mitt område så jag slapp åka nånstans hehe. Gick till den mysiga italienska restaurangen och hade en väldigt trevlig kväll!

TANKAR OM TV

Jag måste bara ventilera mig lite, sitter här för mig själv och kollar på brittiska x-factor och herregud vilken skillnad det är på kvalitén jämfört med i Sverige! Nu har jag ju inte sett årets idol hemma men ändå. En av de allra bästa, Sam Bailey, är helt otrolig varenda vecka! Sådan stark och otrolig röst! Och Nicholas, en 16åring, gjorde idag Adeles someone like you, och daaamn, jag fick rysningar! Älskar såna här program när kvalitén är så hög, när man blir så engagerad och berörd! 
För övrigt är jag nöjd över att jag fick Rose att somna en minut i åtta, alltså alldeles lagom till x-factors början. Så här i min ensamhet har jag alltså berörts av sång, ätit tacopajsrester, lite chips och en massa ben&jerrys. Nu ligger jag utslagen och en aning illamående på soffan hehe. Snart ska jag röra mig ner till mitt rum, tända lite ljus och krypa ner under täcket och slå på någon talk show. Mysigt.

Live från Camberwell: one direction, Oprah Winfrey och Eminem på the Jonathan Ross show

 


UTFORSKANDE

Idag har jag tagit mig till Spitafields market (möjligt att det stavas annorlunda) för att se hur det var. Steph har tjatat på mig sen jag kom hit att jag skulle åka dig, så nu gjorde jag det. Tänkte kolla om det var värt att ta familjen dit, men jag anser att Camden market känns roligare. Hittade dock en ring här, vilket var kul! Jag är ju så himla kräsen så jag köper sällan smycken. Tog även en promenad här i området och hamnade på Brick lane, en hipp gata. Alldeles för cool för mig haha. 

Nu laddar jag inför en kväll av barnvaktande, då Steph och Jamie firar deras bröllopsdag idag. Ser fram emot att få vara ensam i huset, äta glass och lite chips hihi. 

Och imorgon ska jag uppleva nåt nytt! Jag ska nämligen gå på premiär på Leicester square! Det är en ny tecknad film som heter Frozen som har premiär, så det är ju inte så fancy som det låter...kommer vara mest en massa barn haha. Men ändå! Ska få gå på röda mattan för första gången, den ni! Och träffa en rådjursunge haha. Kommer bli en annorlunda söndagsförmiddag!

BÄSTA MAMMA

Jag hade en sån värdelös dag igår. Har aldrig mått sämre. Och jag vet inte ens varför. Allt, verkligen allt, gjorde mig ful förbannad det kändes verkligen som om ingenting gick min väg. Usch, det var en hemsk, hemsk dag. Psykiskt utmattande. Fast oroa er inte, idag är det bättre! Men igår kände jag verkligen hur mycket jag saknar mamma. Världens bästa mamma. Jag längtar så tills på fredag!





AGAIN, NO HANDS WHEN WE PLAY FOOTBALL!!

Jag har varit ganska duktig idag måste jag säga. Jag har tränat, tvättat, städat och lyssna på det här: rensat gjort rent avloppet i duschen, eller vad man nu kallar det. Fan vad jag lossar hår alltså. Uuuuusch. Men det kändes verkligen som något "vuxet", och det är verkligen inte sista gången jag kommer göra det. Längtar dock inte till nästa gång...

Hade besök av Cecilia här igår förresten. Det var mysigt! Åt lunch, pratade och kollade på tv. Hon fick träffa Rose ett tag också, och när hon hade gått ställde Rose den lustiga frågan: vilken säng ska Cecilia sova i? Haha söt, hon har fått för sig att alla som hälsar på ska sova kvar här. Så hon hade lite svårt att fundera ut hur hela min familj skulle få plats här i huset när de kommer (om en vecka!!). Först tänkte hon att Jacob kunde sova på madrassen i hennes rum, men så tänkte hon igenom det igen och ångrade sig. Hennes anledning? "He's to big for a normal bed, you know". Haha stjärna. 

Nu sitter jag och kollar på Rose när hon spelar fotboll, som alltid på torsdagar. De är så söta! 

Och så lite bilder från veckan (Rose är med på majoriteten av mina bilder har jag insett haha)
Haha hon ser ut som en mupp, inget stort fan av kameror om hon inte får lipa








FAIRY DUST

Idag har mitt humör gått upp och ner som en berg-och-dalbana. Först blev jag besviken över att Jamie var sjuk och stannade hemma från jobbet. Alltid jobbigt när han är hemma. Sedan blev jag rofylld av att åka buss och tunnelbana. Jag uppskattar på något märkligt sätt att åka kollektivtrafik här, fastän det oftast är trångt, stressigt, varmt och luktar konstigt. Vet inte vad det är för fel på mig haha. Sen blev jag arg för att jag fick urkass hjälp av en snubbe på en butik där jag skulle köpa hörlurar. När han vände ryggen ifrån mig drog jag. Ledsnade på att han var så värdelös. Efter en halvtimmes tjurande blev jag glad igen när jag hittade mina dr martens. Det glada fortsatte på eftermiddagen då Rose var gosig och ville mysa med mig. Sedan övergick det till ilska och frustration när mina yra värdföräldrar inte höll vad de lovade, vilket inte är ovanligt. Efter ilska och stress blev jag glad och lycklig av att få skypa med min härliga familj för första gången sedan jag kom hit. Och så avslutades kvällen med lite nedstämdhet. Så alltså, upp och ner, ner och upp! Psykiskt har det varit en händelserik dag. Önskar att jag vore tröttare än jag är dock, för jag kan inte sova... Bjuder därför på varierande bilder från igår och idag.
Nya favoriten; frukost på sängen framför blåsta hemmafruar på tv. Grekisk yoghurt, müsli och honung med äpple/banan. Mumsi

Tränade lite, vilket ledde till träningsvärk. Aj aj, men skönt. Tur man är snygg å

Mina fina skooooor! Och något morfo i spegeln också, jesus
Lilla tröttmössan och stora tröttmössan framför Peter Pan i eftermiddags. Jobbigt att ha "the man flue", som Steph hånar honom för att ha

DR MARTENS

Så lycklig!! Min skojakt är äntligen över! Nu är jag en stolt ägare av mina första dr martens! Efter en månads jagande av rätt sko i rätt storlek lyckades jag haffa SISTA paret. Yeeey!! 
Och ikväll ska jag skypa med min fina familj! Verkar bli en bra tisdag trots allt. 

CALL ME COTTONHEAD

Jag har haft en väldigt händelserik och bra helg! Låt oss gå igenom den tillsammans:

I fredagskväll hoppade jag på bussen mot Peckham där jag mötte upp en tysk au pair, Kathrin, på en pub. Vi satt ute under infravärme då det var fullt inomhus, vi var rejält genomfrusna när vi rörde oss hemåt! Vi hade aldrig träffats förut så det var  kanske liiite spänd och märklig stämning under kvällen. Vi var riktigt vilda och drack juice båda två haha. Laaaaame. Men det var gott. Trots några obekväma tystnader var det kul att träffa någon ny som dessutom inte var svensk!

Igår började jag dagen med att runt nio ta bussen, återigen till Peckham, för att träffa en finsk au pair, Karoliina. Vi gick till en pub för att äta frukost med en fransk au pair, Claire. Hade tänkt testa på en full English breakfast för första gången, men insåg rätt snabbt att jag förmodligen skulle lämna hälften så gav upp den tanken. Vi hade det väldigt trevligt! Härliga och lättsamma tjejer, kände mig väldigt avslappnad i deras sällskap! Briljerade lite med min finska också, haha! Hoppas verkligen att jag kommer träffa dem igen!
Runt tolv åkte jag hem igen, lyssnade på en massa av Filip och Fredriks podcast, skrattade högt för mig själv och gjorde Jamie både konfunderad och en aning orolig för min mentala hälsa.
På eftermiddagen åkte jag in till Trafalgar square och träffade Cecilia på national gallery. Vi gick omkring där och beundrade konst/samtalade en timme eller så. Väldigt fin byggnad! Och nu kan jag stolt säga att jag sett målningar av Van Googh, Turner, Monet, Velasques (stavningen på honom är oklar) med flera. Trots minimalt konstintresse var det häftigt! Vi gick också in på national portrait gallery och kikade runt innan vi gick till Leicester square där vi åt italienskt till middag. Efter det lyxade vi till det med frozen yoghurt, yuuuuummie! Resten av kvällen spenderade jag hemma framför sjukaste programmet Celebrity juice. 



Idag har jag varit på picknick i Hyde park med Frida och Linnea! Superfint ställe nere vid vattnet och strålande sol! Himla mysigt alltså. Vi hade en konstant pågående fight med närgångna fåglar vilket kanske störde friden en aning, men det var ganska underhållande också. Efter det hoppade vi på en randombuss och åkte till slutstationen, och därifrån gick vi runt lite. Vi hamnade till slut vid Leicester square där vi drack lite te och värmde oss (för i skuggan var det inte varmt alls). Sedan tackade jag för mig och åkte hem, för det var nämligen meningen att jag skulle skypa med mina fina föräldrar, men det visade sig att internetcafet hade stängt... Så vi får ta det någon annan dag. Nu är jag helt slut efter helgens alla intryck. Huvudet känns fyllt av bomull. Så ska sova sköööönt inatt! 





STORA LILLEBROR

Vill flika in ett stort grattis till världens bästa lillebror här också, några dagar sent men det bör ändå uppmärksammas. Sjutton år blev den pojken i fredags, bara ett år kvar till arton. Vad händer?? Sen när är han så stor? Han är ju snart vuxen! Kändes lite extra jobbigt att vara iväg hemifrån på hans födelsedag, och även igår då släkten var hemma hos oss på kalas. Men jag får ju träffa släkten i jul och familjen om bara två veckor! Längtar! 



POLICE! POLICE!

Helgen började med en lunch inne i stan med Cecilia. Väldigt trevligt hade vi det, fram tills det att vi skulle gå. Vi märkte då att hennes väska var borta! Den var stulen! Så min lugna eftermiddag som jag skulle ägna till en massa ärenden, blev inte direkt så. Vi fick ringa polisen, springa runt och spärra kort, kontakta hennes hyresvärd, prata med hennes chef, ringa rumskompisar... Tur i oturen så hade hon både mobil och plånbok i jackfickan, men allt annat var i väskan. Stackare...
Efter en heldag inne i London åkte jag hem och bara hängde resten av dagen. Det är fan min grej det haha. 

Under söndagen åkte jag för 1000e gången in till Vodafone för att återigen fixa min mobil. Jag är helt chockad över hur mycket problem man kan ha. Funderar på att byta operatör, för jag pallar inte det här mer. Mycket känslor under söndagen också, beslut fattades och världen förändrades. 

Den här veckan har varit en normal arbetsvecka. Skönt. Jag har tränat några gånger (stygg träningsvärk, jesus), städat, tvättat, letat skor och jeans och i onsdags blev jag bjuden på lunch hemma hos en tjej som heter Lovisa, en au pair som bor i närheten av mig! Det var första gången vi träffades, det var verkligen jättetrevligt! Det var även första gången jag var hemma hos en annan au pair här, och gud vilket fint hus! Jag tycker att jag bor fint, men det där var såå fint!





HALF TERM

Okej, så jag har en del att ta igen alltså. Rose hade höstlov, så den veckan var fullspäckad av saker!

Måndagen spenderade vi främst i soffan, då hon var sjuk med feber och magont. Hon sov mycket under dagen och hade ingen ork, så den var väldigt slapp (och skön hehe). 

tisdagen åkte vi till national history museum. Först och främst skulle vi åka buss och tunnelbana, vilket Rose var helt lyrisk över. Sedan köade vi i tusen år innan vi fick komma in och kolla på djur, stenar, återvinningsgrejer och gud vet allt. Rose var mest intresserad av dinosaurierna, och in till dem var det en halvtimmes kö..efter en kvarts köande var Rose helt slut (och uttråkad) och hela vistelsen inne hos dinosaurierna var ganska hemsk. Hon ville bara åka hem men vi kom inte ut för vi var fast i en låååång kö. Det blev många timmar ute så när vi väl kom hem var lillan helt slut, haha så go. 



Onsdagen var mestadels ledig för mig. Vid tio blev hon upplockad av en kompis till familjen och sedan började jag jobba igen runt fem. Under mina lediga timmar uträttade jag ärenden och sånt där ni vet. 

Torsdagen blev en lugn och mysig dag. Vi pysslade lite och bakade chokladbollar. Muuuums. På kvällen gick vi över till vår indiska granne (vars namn jag nu kan uttala men absolut inte stava) som hade bjudit med oss på en trick or treat-runda med hennes brorsdöttrar. Det var första gången Rose firade halloween så det hela var väldigt spännande för henne. Det var inte direkt så att de klädde ut sig, utan de sminkades mest bara lite konstigt, rufsade till håret och så var det klart haha. De fick ihop en massa godis och Rose var överlycklig över att ha hittat nya kompisar. 



fredagen åkte vi till Hamley's, en enorm (och dyr) leksaksaffär på Regents street. Rose älskar att bara gå omkring där, men idag fick hon även spendera 10 pund från sin spargris. Efter över en timme där inne bestämde hon sig för en liten gullig mjukishund och så började bussresan hem. Vi åt lunch på bussen, vilket nog var en av dagens höjdpunkter för Rose. Lunch! På bussen! Vilken grej alltså. På eftermiddagen gick vi över till indiska grannen så Rose fick leka med tjejerna. Två timmar blev hon där och sedan var det inte mycket kvar av dagen. 


Hela veckan, förutom onsdagen då, jobbade jag halv nio till halv åtta ungefär. Det var jobbigt. Så jag såg fram emot en lugn helg, vilket det delvis blev, men delvis inte. Men det tar jag i ett annat inlägg!

LETTING GO AND LOOKING BACK

Livet svänger åt alla möjliga håll och allt är verkligen inte en dans på rosor. En period av nedstämdhet och tårar, så jag återkommer när hjärta och hjärna inte längre är överhopade av sorg.

RSS 2.0