THE SCIENCE OF MIND AND BEHAVIOUR

Nästan hela förra veckan satt jag och tjejerna med vår gruppuppgift. Inte helt lätt att läsa psykologi på engelska och sen få ner det till en vettig text på svenska, men det ska vi nog fixa! 
I fredags var jag hem till Alexandra och blev bjuden på middag, chips och choklad framför lite paradise, idol och Hellenius hörna. Fick sen skjuts hem också, vilken lyx. En sån mysig kväll! 
Helgen har varit lugn och skön med en tur ner på stan, god mat, promenad och långa mysiga frukostar. 
Idag var det tänkt att Jacob och hans kompisar skulle komma ner hit och bada på gustavsvik och sen komma hit på middag, men så hade de plötsligt ändrat sig imorse och åkte till Västerås istället. Snopet! Vi som planerat och städat och allt, men det är väl typiskt dessa tonåringar att allt kan ändras på två röda haha. Får ju träffa honom bara om någon vecka i alla fall!
Nu ligger jag halvdöd i soffan efter en tung löptur i den galna blåsten. Känns bra att jag faktiskt tog mig ut, trots att det inte direkt går lätt för mig. Men det är bara att kämpa på! 



BACK IN TOWN

I helgen var jag hem till Gävle! Det var sig likt. Och väldigt trevligt. Hann med både jobb, umgås med familjen och träffa vänner, bästa kombon. 
På torsdagen hämtade mamma upp mig på stationen och så åkte vi direkt till ip för en eftermiddag på jobbet. På kvällen skjutsade jag mamma och pappa ner på stan, och medan jag väntade på att köra hem dem igen åkte jag hem till Mathilda för att kika hur hennes och Kevins nya lägenhet såg ut och baka lite bullar. Dock blev det inte så mycket bullbakande för min del, haha, satt mest där och babblade och drack te. Men det var mysigt!
 
Fredagen började tidigt, då jag och Emma hade frukostdejt på Clarion. Så himla mysigt! Lätt värt att kliva upp lite tidigare. God frukost och en härlig vän, perfekt start på en fredag! Sen åkte jag vidare till jobbet och jobbade hela dagen. På kvällen vankades det idolkväll hemma hos mattan med henne, Stina och Jejja. Riktigt kul att träffa dem igen! Kvällen avslutades med att både Stina och Jejja åkte på parkeringsböter, medan jag (som då riktigt osade av skadeglädje måste jag erkänna) klarade mig, ibland är det bra att vara lite mesig. Men så himla typiskt för dem, hahaha. 
 
I lördags sov jag ut, riktigt skönt. Tog sen en promenad till Strömvallen för att kolla på jakkemans match, och fick där sällskap av morfar, Danne, Stina och Tuva. Som en liten minisläktträff på samma gång! Mitt sista besök på anrika strömvallen, insöp verkligen atomsfären. Eller kanske inte. Var mest upptagen med att få Tuva att förstå att alla spelare på planen inte var Jacob, vilket gick sådär. De vann i alla fall! På kvällen åkte jag med mamma och pappa till den nyöppnade restaurangen Sarahs och åt middag. Supermysigt ställe med god och lite annorlunda mat, kul! Kan jag rekommendera. Lite senare åkte jag spontant hem till Mathilda och Kevin och kollade lite på tv, men det fick ett oväntat slut när mattan somnade mitt i filmen, så där satt Kevin och jag med en sovande Mathilda mellan oss. Kändes lite knasigt, men det gick bra ändå. Då fick ju vi lära känna varandra lite bättre i alla fall!
 
På söndagen träffade jag Julia för att äta frukost, och efter mycket om och med hamnade vi på java och åt amerikanska pannkakor, en riktig sockerbomb haha. Himla kul att träffa henne igen! Efteråt gick jag direkt därifrån till flanör för att luncha med Elin och Johanna, jag bara åt en massa haha. Men åh vad härligt det var att ses, vi hade så kul och smidda såna roliga planer! Efter några timmar där kom mamma och hämtade mig och så åkte vi till korpen för att träna lite med Helena, och som vanligt körde dem med mig, haha. Men det är härligt!
 
I måndags var jag hos kiropraktorn och sen jobbade jag fram till två, då jag fick skjuts till tåget för att åka tillbaka till öret. Hade en sån bra helg hemma, så tack för det allihopa!
 

EN SNURRANDE SADEL

Nu har vi kommit igång med terminens andra delkurs, psykologi. Spännande tycker jag! Dock är boken 900 sidor på engelska, vilket kanske inte är fullt lika spännande. Idag kom vi igång lite med grupparbetet också vilket känns skönt. Den här gången valde vi egna grupper så nu har vårt lilla plugggäng gjort en grupp vilket känns superbra! 

Och på torsdag åker jag hem! Wiiiie. Minisemester, fastän jag ska jobba. Blir bra med lite extrapengar och skönt att få jobba lite. Träffa massa vänner såklart med! 

Min sadel har blivit helt crazy. Den bara vickar runt. Så så här har jag trampat runt ett par gånger nu vilket INTE är varken kul eller skönt. Imorgon ska jag ut på en tortyrtrampning igen till en cykelverkstad och fixa det. Alex försökte ordna det här hemma men det gick inte, så får hoppas att proffsen kan ordna det. För så här kan jag ju inte ha det!



YOU BETTER SHAPE UP

Hela den här veckan har ägnats till pluggande, ensam och tillsammans med pluggtjejerna. I måndags träffades vi alla fem i skolan och satt hela dagen och läste en massa. I tisdags tragglade jag på själv hemma och roade mig med att tvätta i pauserna. Onsdag och torsdag satt jag i skolan med Malin och Andrea och jobbade på bra, så när fredagen kom kände jag mig ganska redo. Det vara bara några saker jag inte ännu fått grepp om, men det var bara att hålla tummarna för att just det inte skulle komma på tentan. Men vilken hemsk fredagsförmiddag jag hade! Det borde vara förbjudet att sätta en tenta på eftermiddagen! Hela förmiddagen gick man ju bara runt och var nervös och orolig, aldrig har timmarna fram till lunch känts så långa. Men tentan kändes okej, jag skrev åtminstone så mycket jag kunde och gjorde så gott jag kunde. Nu är det bara att vänta tålmodigt på resultatet! 
Efter tentan följde jag med Alexandra hem för att andas lite, äta och byta om innan vi skulle iväg på tentafest med klassen. Blev bjuden på tacopizza och fick kolla ikapp lite på paradise haha, wihoo. Sedan blev vi upplockade av Andrea och åkte ut till universitetet, där vi mötte upp Malin. Sen blev det tentafest med tema vitt, där det spelades beerpong, olika lekar och tävlingar och mycket prat. Vi har ju knappt träffat klassen på det här sättet så det var många nya bekantskaper där. Jag pratade med en tjej för första gången då och en bit in i samtalet gick det upp för oss att vi båda kommer från Gävle. Så tokigt! Här har vi gått i samma klass i över en månad utan att veta det. Vi kom fram till att vi troligtvis spelat fotboll mot varandra genom åren, världen är bra liten! 
Efter en riktigt härlig kväll med bra människor fick jag sällskap av Malin och Andrea till bussen, så snällt! Efter allt som hänt, och som hela tiden händer här, vågar man inte röra sig ensam ute om kvällarna. Men jag kom hem helskinnad och somnade helt utmattad efter en mentalt jobbig, men bra, dag! 



Igår sov vi ut, så himla skönt att inte ställa någon klocka. Vi åkte sen ner på stan för att hämta ut Alex nya glasögon och gå på jeansjakt. Så kul att vi matchar med glajjor nu, haha. Sen blev det tacosmiddag, mmmmmums. Alltid en höjdare. 



Och idag har vi roat oss med storstädning, inte direkt kul men något som måste göras. Och jag vet inte vad det är, men ibland är det bara så härligt att städa. Bara känna att allt äckligt försvinner iväg, och att man gör något bra! Jag har också varit ute och sprungit idag, första gången på jag vet inte hur länge. Så det gick fruktansvärt dåligt. Men jag räknar inte resultat nu, jag räknar att jag väl kommer iväg. Så nu ska det banne mig bli ändring! Alex fick även för sig att jag skulle klippa hans hår idag, något som jag aldrig gjort förr. Dum. Idé. Alltså vilka skrattattacker och vilken ångest! Aldrig igen!! 
Nu har vi precis kollat på monsters university, riktigt rolig film, och ska snart sova. Imorgon börjar delkurs 2! 



LA FAMILIA

Vilken fin helg jag haft! 
I fredags åkte jag och Malin hem till Alexandra för att plugga lite tillsammans, och det gjorde vi bra! Vid lunch gav vi oss själva ledigt några timmars intensivt pluggande och jag åkte då förbi Willys innan jag trampade hem. Städade lite och sen på kvällen kom Alexandra hit för en idolkväll! Vi åt lite brie, vindruvor och chips, kollade lite halvhjärtat på idol och pratade massor. En riktigt härlig kväll! Känns kul att lära känna nya härliga vänner!



I lördags cyklade jag till skolan en sväng, pluggade lite och fick mig samtidigt lite vardagsmotion. Sen väntade jag ivrigt på familjens ankomst! Och till slut kom de, mamma, pappa och lillebror. Så kul att se dem igen! Vi åt middag, laxpasta som jag lagade för första gången, och pratade. Fick fina blommor också, tack mami! Kändes vuxet, haha. Kändes också vuxet att de om och hälsade på mig, helt tokigt! Sen fikade vi och rådde om varandra helt enkelt!
Idag började vi dagen med en god frukost och sen gav vi oss ut på en promenad i omgivningarna, innan vi åkte in till stan för fika och shopping. Jag köpte ett par nya jeans, då mina spruckit. Är det jeansen som är för gamla eller mina lår som blivit för stora? Väljer att inte tänka ut nåt svar på det. Vid tre satte vi oss på olearys för att äta och kolla på Chelsea-Arsenal. Maten var sådär och matchen sämre än sådär. Men sällskapet var kanon såklart! Sen blev jag hemskjutsad och så rullade de norrut mot Gävle igen. Så mysigt att träffa min fina familj igen, speciellt kul att jaken ville följa med! Och nu ses vi snart igen, kommer ju hem snart också! 




Jakkeman vägrade vara med på vår groupfie, för dåligt 



Sen de åkte har jag pluggat i några timmar, ätit bullar, kollat på tv och fixat och trixat lite. Snart kommer jag nog somna, såå trött. Hoppas jag kan sova inatt bara, har haft så svårt att sova när jag varit ensam. Men sista natten ensam på ett tag, imorgon kommer min pojke tillbaka! Yeeey!



AAAAALL BYYYY MYYYY SEEEEELF

Så nu är jag ensam i några dagar. Hatar det. Och jag är så himla löjlig, tycker att det är hemskt jobbigt att vara ifrån honom fastän det bara är några dagar. Men det är såklart nyttigt också, det vet jag ju egentligen! Har fått rapporter om att hans resa hem inte går helt bra, kopparstölder på spåren så det blev en betydligt längre och krångligare resa. Det ska inte vara lätt att åka tåg eller!

Hade seminarium idag, vilket nog var ett av de lättaste men knepigaste jag haft. Halvmärklig lärare bland annat, tur att det dröjer ett år eller så tills vi har henne igen. Cykelturen hem tog en halv evighet av någon anledning, vilket gjorde mig tokig. Annars går cyklandet lättare och lättare faktiskt, himla skönt! Har i eftermiddag pluggat och promenerat, och sitter nu framför halv åtta hos mig och har ätit köttbullar till middag. Så värdelöst att laga mat åt sig själv bara, då får det bli trökmat. Men sen tänkte jag slå på en film och mysa lite för mig själv i kylan. Det är så kallt här! Det är kallt i vanliga fall också men nu håller dom på att byta nåt som jag glömde namnet på precis haha, men det gör det ännu kallare i alla fall! Fyyyyyyy alltså. Jag som är så frusen av mig. 

Imorgon ska jag hem till en tjej i klassen och påbörja tentaplugget med ett gäng pluggkamrater. Det blir nog riktigt bra!

Dessutom kan jag visa er det här med, något ytterligare som jag kan skryta med när det gäller lillebror (dock har de fortfarande inte lärt sig stava hans namn, inte ok)! Visste inte att han vunnit skytteligan heller, så grattis lilleman, awesome!!



SMOOTHIIIIIIE

Ikväll fick jag en kväll för mig själv. Alex hade både tenta och seminarium idag och är därför ute med sina klassisar och firar att denna djävulsdag är över. Det är dom värda! Jag tar vara på kvällen på bästa sätt, har nyss tagit ett varmt och mysigt bad med tända ljus och serier, sippandes på en härlig smoothie. Gjorde den på lite yoghurt, frysta hallon, banan, citron, liiiite honung och passionsfrukt. MUMS!! Resten av kvällen väntar bonde söker fru (när man bara har fyra kanaler börjar man tycka om oväntade program) och Champions League, Malmö spelar ju ikväll. Kanske att jag poppar mig lite popcorn också hehe. Men det är ju faktiskt inte bara ikväll jag är ensam, imorgon åker Alex hem till Gävle och stannar där tills på måndag, medan jag blir kvar och pluggar inför mitt livs första tenta. Men! Det blir inte bara pluggande i helgen, för jag får nämligen besök av familjen! De gör en liten snabbvisit hit lördag-söndag. Såååå mysigt! 


Imorgon har vi sista seminariet på första delkursen, vilket känns bra. Jag och Malin satte oss i skolan idag och pluggade tillsammans, så mycket bättre än plugga ensam, åtminstone när det gäller såna här uppgifter. Imorgon bitti ska vi ses i gruppen och gå igenom materialet, så det kommer nog gå bra för oss!

RSS 2.0